Hansie Flick: Bayern München-sjef som kan gå bort

Hansie Flicks Bayern München leder med fem poeng på toppen av Bundesliga

Dette har vært en av de mest intense i tysk fotball de siste ukene. Det skjedde på en hvilken som helst tonehøyde bak lukkede dører i Bayern München.

I det ene hjørnet var Hansie Flick, hovedtreneren som vant Champions-League. Den andre er Hassan Salihamidjik, sportssjef og direktør for Bayers line-up.

Tatt i betraktning lagets suksess, kan de som ikke er kjent med klubbens interne operasjoner anta at alt i Bayern er lykkelig. I stedet er det en maktkamp.

Med andre øyne rettet mot andre etappe i Champions League-kvartfinalen mot Paris Saint-Germain på tirsdag, henger Bayern 3-2 til Frankrike, da det endelige resultatet kan være en splittelse mellom klubben og dens mest berømte trener.

‘I fjor var laget bedre’

Hassan Salihamidjik spilte mer enn 200 opptredener for Bayern München mellom 1998 og 2007
Hassan Salihamidzik (til venstre) spilte mer enn 200 opptredener for Bayern München mellom 1998 og 2007

Det er viktige argumenter angående de siste overføringstiltakene. Flick var frustrert over at Diego forlot klubben i fjor sommer, og motsatte seg Bayern-ledelsens beslutning om å avslutte forhandlingene med David Alaba om en kontraktsforlengelse og la Jerome Bodens kontrakt utløpe i sommer.

“Jeg sier dette: Jeg har vært hovedtrener her i halvannet år. Vi hadde et lag i fjor som hadde bedre kvalitet enn i år, det vet alle,” sa Flick. Salihamidzik signerte i siste øyeblikk signeringer i oktober i et forsøk på å fylle noen hull i laget. De tre signatærene, Bona Char, Mark Roca og Douglas Costa, har imidlertid aldri spilt før.

Eric Maxim valgte mot Paris Saint-Germain i første halvdel av Champions League-kvartfinalen i forrige uke, med stjernespiss Robert Lewandowski fraværende på grunn av en kneskade. Choupo-Motting var veldig komfortabel i en dyp rolle, og til tross for sin stand-off score hadde Flick fortsatt tid igjen til å reflektere at han kan ha vært på toppen av de ni i sitt angrep.

Hovedtreneren har prøvd å være positiv. “Vi har alle sjansene til å komme til semifinalen hvis vi spiller med mer ytelse,” sa han. Jeg er veldig fornøyd med trenerteamet mitt. Vi er fokuserte. Når man ser på laget, kan man se spenningen, intensiteten og stemningen de spiller. “

Flick vil ta ansvaret

Hansie Flick tok Bayern til andre diskant forrige sesong, og løftet Bundesliga, den tyske cupen og UEFA Champions League.
Hansie Flick tok Bayern til andre diskant forrige sesong, og løftet Bundesliga, den tyske cupen og Champions League.

Flick ønsker å gå uten stor uro de neste ukene, men kan bygge eller bryte en sesong i andre kvartal mot PSG på tirsdag.

“Jeg vil prøve å jobbe sammen til fordel for klubben og løse hele saken,” sa han. “Og alt kommer i form av en” kvalende ild “som ikke kom fra meg.”

Andreplass R.P. Med fem poeng ledelse over Leipzig kan Bayern slå Bundesliga igjen, og å gå ut i kvartfinalen i Champions League vil bli ansett som en fiasko. Flick og Salihamidzik vil skylde på hverandre.

Flick innså at til tross for at han vant Champions League, tok han aldri det fulle ansvaret, og snudde ting for en klubb som hadde slitt betydelig under hans forgjenger Nico Kovac.

Han er en trener – ikke en beslutningssjef i valutamarkedet.

Som et resultat kunne han brått avslutte dette kapittelet i livet. Hvis han gjør det, er det ikke første gang han trekker seg etter å ha innsett hvor mye han har stolt på andres velvilje.

Etter å ha tjent som assistent for det tyske landslaget under Joachim Low mellom 2006 og 2014, kom han til Hoffenheim som administrerende direktør etter å ha tjent som sportsdirektør for det tyske fotballforbundet. Men Flick sa opp jobben sin åtte måneder senere.

“Det er tydelig at det er ulike synspunkter på Hansie Flicks rolle og ansvar,” sa Dietmar Hopp, Hoffenheims økonomiske støtte. Dette virker veldig kjent. Flick bør være forsiktig med at han ikke får omdømme til å slutte når ting ikke går som hans.

Drømmejobben venter

Joachim Low
Den tyske sjefen Joachim Loew trekker seg etter EM i sommer

Men foreløpig regnes han som en av de mest pumpede mennene i tysk fotball. Da Low nylig kunngjorde sin avgang etter europamesterskapet, pekte rykter på Flick som den rettmessige etterfølgeren.

Han benektet ikke ryktene umiddelbart. 56-åringen er kjent og er enstemmig enig i at hans drømmejobb er å trene landslaget.

For det første kan Flick etterlate Bayern et lag som elsker ham, og forestillingen om at han har potensial til å vinne en Champions League-tittel er absurd. Men siden ikke alle i klubben hans har rett, og med en sjanse til å ringe fra landet sitt, bør han være klar til å si farvel til Flick Bayer.

Rundt BBC - lyderRundt BBC fotnote - lyder

READ  Gary Neville avslører Manchester Uniteds tre sommerprioriteringer og drømmesignering

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *