Håpet forsvinner i Norge skred som etterlot 7 døde; 3 Mangler | Voice of america

KØPENHAGEN, DANMARK – Norske tjenestemenn insisterte mandag på at “det fortsatt er håp” om å finne overlevende i kollisjonsputer fem dager etter at et ras skred drepte minst syv mennesker mens hus ble tatt bort i en landsby nord for hovedstaden. . Det er fortsatt tre personer savnet.

Politiets talsmann Roger Pettersen sa at søkearbeid i den rasskadde landsbyen Ask, 25 kilometer nordøst for Oslo, fremdeles regnes som “en redningsaksjon.” Men det er bare funnet lik de siste dagene.

Frysetemperaturene i regionen “virker mot oss, men vi har vært veldig tydelige i vårt råd til (redningsmenn) at så lenge det er hulrom der de savnede kan ha blitt værende, er det mulig å overleve,” sa Dr. Halvard Stave. , som deltok i redningsaksjonen.

Temperaturene på Ask var -8 grader Celsius (17,6 grader Fahrenheit) mandag.

“Jeg vil fortsatt beskrive situasjonen som veldig uvirkelig,” sa Anders Oestensen, ordfører i Gjerdrum kommune, der Ask ligger.

Søketeam patruljerte med hunder da helikoptre og droner med varmefølende kameraer fløy over den ødelagte lia i Ask, en landsby på 5000 som fikk det verste raset i moderne norsk historie. Minst 1000 mennesker ble evakuert.

Tidlig onsdag morgen skred ras over en vei gjennom Ask og etterlot en dyp kraterlignende kløft. Noen bygninger henger nå på kanten av kløften, som var 700 meter lang og 300 meter bred. Minst ni bygninger med mer enn 30 leiligheter ble ødelagt.

“Dette er helt forferdelig,” sa kong Harald V etter at norske kongelige besøkte stedet for raset søndag.

Det begrensede antall dagslys i Norge på denne tiden av året og frykten for ytterligere erosjon har hemmet redningsaksjoner. Jorden er skjør på stedet og tåler ikke vekten av tungt redningsutstyr.

READ  Spill sjakk med kamerautstyr i denne norske kamerabutikken

Den nøyaktige årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men det er kjent at området har mye rask leire, et materiale som kan endre seg fra et fast stoff til en flytende form. Eksperter sa at hurtigleire, kombinert med overdreven nedbør og et vått vinterklima, kan ha bidratt til raset.

I 2005 advarte norske myndigheter folk om å ikke bygge boligbygninger i området og sa at det var “et høyrisikoområde” for ras, men hus ble endelig bygget der senere på tiåret.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *