Håpet forsvinner i skredet i Norge som etterlot 7 døde; 3 mangler

Norske tjenestemenn insisterte mandag på at «det fremdeles var håp» om å finne overlevende i kollisjonsputer fem dager etter at et skred drepte minst syv mennesker mens de tok hus bort i en by nord for hovedstaden. Det er fortsatt tre personer savnet. Politiets talsmann Roger Pettersen sa at søkearbeid i den rasskadde landsbyen Ask, 25 kilometer nordøst for Oslo, fremdeles regnes som «en redningsaksjon.» Men det er bare funnet lik de siste dagene.

Frysetemperaturene i regionen «virker mot oss, men vi har vært veldig tydelige i vårt råd til (redningsmenn) at så lenge det er hulrom der de savnede kan ha blitt værende, er det mulig å overleve,» sa Dr. Halvard Stave. , som deltok i redningsaksjonen. Søketeam patruljerte med hunder mens helikoptre og droner med varmefølende kameraer fløy i tøffe vinterforhold over den ødelagte lia i Ask, en landsby på 5000 som fikk det verste raset i moderne norsk historie. Minst 1000 mennesker ble evakuert. Tidlig onsdag morgen skred ras over en vei gjennom Ask og etterlot en dyp kraterlignende kløft. Bilder og videoer viste bygninger som ligger på kanten av kløften, som var 700 meter lang og 300 meter bred. Minst ni bygninger med mer enn 30 leiligheter ble ødelagt.

Det begrensede antall dagslys i Norge på denne tiden av året og frykten for ytterligere erosjon har hemmet redningsaksjoner. Bakken er skjør på stedet og kan ikke bære redningsteamets vekt. Den nøyaktige årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men kommunen Gjerdrum, der Ask ligger, er kjent for å ha mye hurtig leire, et materiale som kan endre seg fra fast til flytende form. Eksperter sa at leiretypen, kombinert med overdreven nedbør og Norges typiske fuktige klima på denne tiden av året, kan ha bidratt til raset. «Dette er helt forferdelig,» sa kong Harald V etter at norske kongelige besøkte stedet for raset søndag.

READ  James-Webb-teleskopet observerer den eldste galaksen i universet

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *