Har innvandring reddet norske landsbyer?

NRK sa nylig at innvandring har reddet mennesker på landsbygda-Norge. Men det er ikke en parlamentsmedlem. Han sier funnene er veldig enkle og misvisende.

Flere innvandrere velger å bo i landlige områder enn i byer. I noen tilfeller har innvandring beholdt noen av Norges minste samfunn NRK-rapport.

Men en politiker fra Norsk Demokratisk Fremskrittsparti (FrP) sier uttalelsen er ubalansert. Han sier NRK ignorerte oppføringen om at innvandrere i stor grad også har forlatt landkommunene.

Dette bringer selvfølgelig problemet med mange norske figurer i forgrunnen. Du kan kutte dem på en eller annen måte, avhengig av poenget du prøver å gjøre! Her er historien om bosetterne i de norske landsbyene fra begge sider av argumentasjonen.

Landsbygda norske landsbyer

Statistikken er delt inn i seks kategorier avhengig av hvor landlige de norske kommunene er. 209 Norske kommuner er definert som veldig landlige eller veldig landlige, som på norsk betyr “distrikter” eller “distriktskommuner”.

Les mer: Befolkningsnedgang i Nord-Norge

Landlige typer inkluderer Wang, Perlewak, Luster, Bicycle, Store-Elvdal og Pindal. Mange landlige kommuner inkluderer Purdue, Karasjok, Sokandal, Tronkandal og Rolak.

Landlige norske hus i en åsside.

De er felles for en rekke faktorer, inkludert et lite arbeidsmarked, lange avstander til tjenester og en liten befolkning. I disse kommunene har innvandringsgraden vokst til 10 prosent siden 2000-tallet.

I 2004 økte den østlige utvidelsen av EU / EØS arbeidsmigrasjonen til Norge.

Polske folk i Wang

Wang er en landlig kommune i Waltres-dalen i Midt-Norge, like sør for Jotunheim nasjonalpark. De siste årene har kommuneledere jobbet for å tiltrekke seg nye innbyggere.

Nesten 20% av Wangs innbyggere er innvandrere eller innvandrerbarn. Uten innvandring ville Wangs befolkning sunket til 1300 i stedet for dagens 1600.

READ  Eksamen Veiledning Visninger i Norge, Litauen og Sverige

Polske statsborgere er den største gruppen innvandrere i landsbyen, men mange med flyktningbakgrunn har bosatt seg.

Hus og kirke i landlige Norge

NRK-historien handler om et polsk par som møttes i Wang og valgte å bli for å oppdra familien. De fikk et stykke land av kommunen der de bygde et hus. Til gjengjeld har Wang nå en tømrer, en barnehageansatt og to studenter.

Ifølge NRK ønsker flere og flere kommuner å tiltrekke seg innvandrere og flyktninger. Regjeringsstøtte kommer med flyktninger, som vil bidra til å skape arbeidsplasser som vil holde folk i små landsbyer.

Men selv om flere norske kommuner ønsker flere flyktninger, har antallet flyktninger i Norge gått ned de siste årene. Både Europa og Norge tar imot færre flyktninger.

Sammen med tilbakegangen av økonomiske migranter vil dette få alvorlige konsekvenser for Norges små, landlige kommuner.

Innvandringstoppen er over

Global helsekrise Økonomisk migrasjon til Norge har brått stoppet. Men det følger en nedadgående trend på noen få år. Norge har fortsatt nettomigrasjon, men dette tallet forventes å synke betydelig over tid.

Utsikt over landsbyen Strain i Norge

Ifølge statistikk Norge er netto migrasjonstall for 2019 25 321. Det betyr at 25 321 flere mennesker dro til Norge. Innen 2040 anslår Norge at dette tallet vil halvere seg.

Ifølge NRK henger det faktum at færre mennesker skal jobbe i Norge sammen med økonomisk vekst andre steder i Europa.

Opprettholdelse av tjenester i landlige samfunn

Marit Lofness Mellingen i distriktssersjanten mener innvandring er viktig for små samfunn. Han sa at innvandring vil bidra til å opprettholde viktige tjenester som skoler, barnehager, helsesentre og fritidsfasiliteter.

Les mer: Entreprenørskap i Rural Norway

Fødselsraten i Norge er lav, og hvis innvandringen avtar, vil mange kommuner slite med å beholde slike fasiliteter, noe som kan føre til at flere flytter bort.

READ  Langrenn, Sergei Ustyukov | Den norske arbeidsgiveren trekker fram Ustjuko som et eksempel. Situasjonen de ønsker å unngå:

Uenighet om rapportens funn

EN Tilbakemelding stykke John Helkheim i FrP, utgitt av Netavicen, hevder at NRK-rapporten er ubalansert og at de har ignorert viktige tall for å presentere et positivt perspektiv på innvandring. Helheim representerer Busker i det norske parlamentet.

Kut Tokino i Finmark, Norge

Han kritiserte NRK for å ha tilbrakt tre uker med lokalaviser, da det bare tok 45 minutter å finne tallene som presenterte det alternative perspektivet.

“Det er ingen tvil om at NRKs mål er å skape inntrykk av at migrasjonen bør økes for å redde landsbyene,” sa han.

“Hvis NRK hadde problemer med å verifisere hva statistikken i Norge egentlig sier, ville de ha sett at de aller fleste innvandrere fra kommunene ikke er norske statsborgere, som NRK formulerer det,” sa han.

I Wang sa Helkheim for eksempel at alle bortsett fra to av de 389 menneskene som forlot kommunen mellom 2015 og 2019 hadde innvandrerbakgrunn.

Blant andre tall siterte Helkheim også innenriks migrasjonsstatistikk, dvs. bevegelse i Norge. Blant personer med innvandrerbakgrunn har 10 253 netto innenlandsk migrasjon til urbane områder, mot 626 med ikke-innvandrerbakgrunn.

Langt fra å være et verktøy for konstruktiv diskusjon, sa Helkheim at NRKs historie ga “forvirring og distraksjon.”

Du kan begge lese begge delene N.R.K. Og Nettavis Bestem deg selv!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *