Hardigruton Norge investerer mye i batterier og biodrivstoff

Hardigruton Norge (bilde med tillatelse: Hardigrutten)

I hjertet av Hardigruton-konsernets store grønne oppgradering inkluderer batterier, kystkraft og biodrivstoff hele flåten av Hardigrutton Norwegian Coast Express-skip. Effekt: CO2-utslipp vil reduseres med minst 25%, og NOx-utslipp vil reduseres med 80%.

Hardigrutton Norwegian Coastal Express CEO: Hetta Felin (Bilde med tillatelse: Hardigrutton)

Beskrevet som en av de største miljøutviklingene i europeisk skipshistorie, vil de syv Hardigurutan Norwegian Coastal Express-skipene gjennomgå betydelige grønne oppgraderinger innen 2023.

“Den vakreste reisen i verden er enda bedre. Vi kombinerer de beste teknologiske løsningene som er tilgjengelige og reduserer CO2-utslipp utenfor kysten av Norge med minst en fjerdedel. Offiser Hetta Fellin sa.

Oppgraderinger av batterihybrid

Skip vil oppgraderes ved hjelp av en kombinasjon av teknologier og løsninger som er best tilpasset hvert fartøy. Alle fartøyene er allerede utstyrt med en landstrømforbindelse – for å eliminere utslipp helt når de er koblet til havnen.

M.S. Richard With, M.S. Nordlis og M.S. De tre skipene, Kong Harold, vil gjennomgå en fullskala konvertering til batterihybridkraft ved å installere nye lavutslippsmotorer og større batteripakker.

Av de sju skipene vil oppgraderingene redusere CO2-utslipp med 25%, og NOx-utslipp med 80%.

“Dette er et av de største forbedringsprosjektene for miljøskip noensinne laget i Europa. For oss er det givende å jobbe med et selskap som deler vår ambisiøse tilnærming til teknologi og miljøspørsmål. Egle Hawkstall, sjef for Kongsberg Maritime (KM), sier de grønne oppgraderingene av Norwegian Coastal Express-skipene til Hardycruten indikerer et konsekvent valg for deres nåværende flåte – som har fått tildelt en tre-skips erstatningskontrakt. ”

KM har inngått et samarbeid med Norges Myklabest Yard for den første batterihybridoppgraderingen.

Nye skritt mot nullutslipp

READ  Lunds energiboringstillatelse ble gitt i nærheten av Solwick Field

Hardiguruton Norway Coastal Express er en del av Hardigruton Group, verdens ledende cruiselinje, og inkluderer Hardiguruton Expeditions, verdens største cruiseskip.

Hardigruton Group CEO: Daniel Schjeldom (Bilde med tillatelse: Hardigrutton)

“Målet vårt er å kjøre alle skipene våre og alle våre reiser helt uten utslipp. Når dagen skrider frem et skritt videre, kan vi ikke bare lene oss tilbake og vente på teknologi. Vi jobber tett med våre partnere, mens vi bruker de beste løsningene som er tilgjengelige i dag, også. Vi vil flytte grensene i tide, ”sa Daniel Schjeldom, administrerende direktør i Hardigruton Group.

Etter hvert som Hardycrutton Norway Coastal Express kommer i drift i sommer, vil sertifiserte biodrivstoff bli introdusert i hele flåten for å sikre umiddelbar effekt av det grønne oppgraderingsprogrammet.

Hardigruton Expeditions begynner å teste med biodrivstoff på utvalgte skip og utvalgte reiser i 2021.

Grønne pionerer

Green Updates of Hardiguruton Norway Coastal Express Ships er de siste i en serie store investeringer i bærekraft og grønn teknologi i Hardigruton Group:

Hardigruton Expeditions er verdens første batteridrevne cruiseskip, MS. Roald Amundsen og M.S. Introdusert av Fritzof Nansen.

Denne våren, Hardigruton Expeditions MS.

I 2018 feiret Hardycrutton Group sitt 125-årsjubileum som det første reiseselskapet som forby cruise- og engangsplast.

I bedrifter og mål jobber Hardigurutan-teamet tett med lokalsamfunn, leverandører og partnere.

Sea News, 13. mai

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *