Harris forteller FN-organet at det er på tide å forberede seg til neste pandemi

WASHINGTON (AP) – Visepresident Kamala Harris fortalte medlemmer av De forente nasjoner mandag at det nå er på tide for verdensledere å begynne å jobbe seriøst med hvordan de vil reagere på den neste globale pandemien.

Den virtuelle talen, Harris ‘nestemann før et FN-organ siden dets innvielse, skjer når USA utvikler seg med å vaksinere publikum og mye av verden sliter med å skaffe seg vaksiner.

“Når verden arbeider for å overvinne denne pandemien, vet vi også at vi må forberede oss på den neste,” sa Harris. Talen ble sponset av faste FN-representanter fra Argentina, Japan, Norge og Sør-Afrika.

Biden-administrasjonen markerer de første 100 dagene i kontoret denne uken. President Joe Biden er bestemt til å tale kongressen på onsdag og vil helt sikkert fremheve fremgangen hans administrasjon har gjort i å svare på den verste folkehelsekrisen i USA på mer enn et århundre.

Harris ‘kommentarer skisserer hvordan administrasjonen mener USA og andre nasjoner bør vurdere å fokusere oppmerksomheten. Fremgangsmåten inkluderer å forbedre tilgjengeligheten til helsesystemer, investere i vitenskap, helsearbeidere og kvinners velvære, og øke kapasiteten for personlig verneutstyr og produksjon av vaksiner og tester.

Harris sa at det har blitt lært mye det siste året om beredskap og respons på pandemi, men det ville være uklokt å hvile lett.

“Vi har blitt minnet om at status quo ikke er god nok, og at innovasjon virkelig er veien å gå,” sa Harris.

Byens FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield er også planlagt å levere kommentarer på mandagens virtuelle begivenhet og har til hensikt å oppfordre nasjoner til å “bygge den pandemisk forberedte arkitekturen for fremtiden.”

READ  'Hundred Words for Snow' går gjennom Theatrical Outfit

“Fjorårets konklusjon er klar: verden klarte knapt denne pandemien,” sier Thomas-Greenfield i utdrag av sine forberedte kommentarer. “Vi må være forberedt på den neste.”

Associated Press-forfatter Darlene Superville bidro til denne rapporten.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *