Hellas: Minst 32 døde og 85 skadde etter at to tog frontkolliderte.

Minst 32 mennesker ble drept og 85 skadet da et godskjøretøy og et passasjertog kolliderte mellom Athen og Thessaloniki i Hellas tirsdag kveld, meldte brannvesenet onsdag.

«32 passasjerer ble funnet døde«De greske brannmennenes talsmann, Vassilis Vatragogiannis, sa under en kort pressekonferanse at redningsaksjoner fortsatt pågår.»Av de 85 skadde er 53 under behandling på sykehuset«, han la til.

Detaljene om hvorfor de to togene kolliderte er ennå ikke offentliggjort. Men ifølge greske medier er det «Den verste togulykken Hellas noen gang har sett«.

Flere vogner sporet av i Tempe-dalen nord for den sentrale byen Larissa minutter før midnatt tirsdag etter at et godstog kolliderte med en annen konvoi som fraktet 350 passasjerer, sa en talsmann. Persontoget reiste mellom Athen og Thessaloniki, Hellas nest største by nord i landet, mens godstoget kjørte i motsatt retning.

Ordføreren i Tempé, Yorgos Manolis, fortalte allmennkringkasteren ERT at mange studenter gikk ombord på toget og reiste tilbake til Thessaloniki etter en lang helg på grunn av en helligdag i Hellas.

Rundt 150 brannmenn og 40 ambulanser ble mobilisert, ifølge Greek Relief. Kraner og mekanikere ble også satt i arbeid som forsøkte å fjerne rusk og løfte de veltede vognene.

Jeg har aldri sett noe lignende i mitt liv

«Jeg har aldri sett noe lignende i mitt liv. Dette er tragisk. Fem timer senere fant vi likene«En redningsmann, utmattet, forsøkte å trekke ut likene til passasjerene sammen med mannskapet sitt. Den ene bilen, hvit med blå og rød, ble fullstendig knust, noe som gjorde det vanskelig for redningsmennene å gripe inn. Merkbar røyk og flammer kom fra den andre. vogner.»De fleste av passasjerene ble brakt trygt tilbake«, forsikret en talsperson for brannvesenet.»På grunn av alvorlighetsgraden av frontkollisjonen mellom de to togene, pågår redningsaksjoner for de fastklemte personene.«, han sa.

READ  Israelsk valg: Foreløpige resultater forlenget dødvann | Israel

noen»194 personer ble overført til Thessaloniki med buss og 26 av dem ble fraktet til sykehus.«, sa en talsperson for brannvesenet.

Allmennkringkasteren ERT rapporterte at en vogn tok fyr og at mange mennesker satt fastklemt.

Det ble arrangert regjeringskrisemøte. Helseminister Thanos Plevris besøkte stedet, mens innenriksminister Takis Theodorikakos overvåket situasjonen sammen med politi og brannvesen fra krisehåndteringssenteret.

Vi har opplevd noe veldig sjokkerende

En passasjer på Mega TV Channel «Da vi hørte konduktøren (på toget) snakke med billettkontrolløren (…) trodde vi at noe var galt«.»Vi har opplevd noe veldig sjokkerende«Lazos, sa en reisende intervjuet av avisen Protothema.Jeg er ikke såret, men jeg er flekket av blodet fra andre som ble såret ved siden av meg«, han sa.

På Sky TV-kanalen sier en passasjer: «På tidspunktet for krasjet sprakk plutselig vinduene og vi hoppet. Folk skrek av frykt«.»Heldigvis klarte vi å åpne dørene og flykte veldig raskt. I andre vogner klarte de ikke å komme seg ut og en vogn tok fyr«, fortsetter den unge mannen, fortsatt sjokkert.»Toget veltet fullstendig, falt nesten ned i ravinen, og så tok halvparten av vognen fyr … I min vogn ble fem passasjerer skadet.«, sier en annen passasjer på Sky TV.

Ifølge greske brannmenn har to sykehus i Larissa-regionen blitt bedt om å ta imot mange av de skadde.

Militærsykehusene i Thessaloniki og Athen også «Vær forsiktig«Om nødvendig, understreket de.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *