Henrik Udall | Udal Oboz ødelegger ligaen: – Måtte ringe meg for å prøve meg på trening

Han ble avvist av klubber i fjerde nivå av norsk fotball for to sesonger siden. Henrik Udall er nå den hotteste spissen i Oboes League, og høyest scorer før møtet med Lillestrom.

23-åringen fra Eitzburg har en tøff vei til suksess på nest høyeste nivå.

Han er på alles lepper i det sesongmessige rushen til Oboe League, fra benklivet og avvisning fra klubber i de nedre divisjonene.

– Hovedpersonen sier til Netavision at det er veldig få som tror på «Project Udal».

Avslag etter avvisning

Ane Sane-spissen hadde en flott sesong for det nylig opprykkede laget, men det har ikke alltid gått greit i karrieren hans.

– Jeg vil være veldig ærlig, for ikke lenge siden ga jeg den siste advarselen om å fortsette å løpe, eller gi meg fotball. Vi gikk til tredje seksjon med Fana og ting virket veldig mørke.

– Gikk du for det første alternativet?

– Ja, rett og slett. Jeg bestemte meg for å kjøre bil og bodde godt som en eliteseriespiller på fjerde nivå. Arrangerte meg som personlig trener, mental trener og ernæringsfysiolog, og det skulle gi resultater, fortsetter han.

Den sesongen scoret Udhal Bergen for laget og endte til slutt med 26 mål på 23 kamper, men av den grunn fikk han ikke innrømmelser fra de beste lagene.

– Jeg følte meg villig til å prøve nivå ett og to, men kontraktstilbudene fungerte ikke. Jeg ble avvist av klubber i 2. divisjon, og blant andre OPOS var meldingen «Jeg kan bare score». Noe som kunne ha vært sant på det tidspunktet i livet hans.

READ  Uttak mot Norge og Serbia

– Egne klubber ble tilkalt

23-åringen hadde også en agent som ikke ble funnet på høyt nivå, så Udhal tok saken i egne hender.

– Jeg begynte å invitere meg selv til klubber, og så fikk jeg endelig sjansen til å prøve meg på ance sane training. Jeg trente med dem en stund og kjempet for en ettårskontrakt.

– Er det ingen umiddelbar suksess?

– Nei, jeg satt mye på benken den første sesongen og fikk flere korte omganger. Målet mitt i et minutt var bra, og jeg avsluttet sesongen bra. Så fikk jeg en ny ettårskontrakt i tvil.

Les også: Soulscar ble opprørt over seieren: – Den var helt skamløs

Det er ikke spådd plass for OBOS-målscorer i startoppstillingen denne sesongen, men skader har gitt Udall en sjanse i treningskamper.

– Det var et hattrick i den første øvelseskampen, jeg følte meg bra. Så kom epidemien, og da vi kom tilbake var situasjonen veldig lik. Konkurrenten hadde problemer med skader, og jeg trente som en gal.

– Føler du deg mentalt sterk etter alle lidelsene?

– Selvfølgelig. Jeg lærte å ta ansvar for min egen utvikling, «avføring» fra den tiden jeg var i Valerenka. Karrieren min frem til i år har faktisk vært en enorm avvisning. Jeg tror de hadde gitt opp hvis de hadde vært i samme situasjon, sier han.


Resultat for Valerenka: Henrik Udall spilte for Capitol fra 2013 til 2016.
Foto: Derje Pentixby (NDP)

– Han er klar for Eliteserien

Utal fremhever Cindere Diegelmelands assistenttrener som den viktigste figuren i utviklingen hans denne sesongen. DiegelMeland mener at poengscorer er klar for større oppgaver.

READ  En sopp angriper norske lønner i Sherbrooke

– Vi vet at Henrik er en seriøs målscorer, men jeg er sikker på at han vil ta stillingen i Elite-serien, gitt trinnene han har tatt i spillet generelt. I stabilisering, med ballen og forsvaret, har han løftet seg sterkt det siste året. Han er klar for Elticerion, sier Digelment til Netavision.

– Vil du prøve å beholde ham, selv om han har en utgående kontrakt?

– Som alle spillerne våre som holder et høyt nivå, vil vi beholde dem. Henrik har vokst sterkt, og da er det vår jobb å la ham gå videre til stillingen han eier, avslutter han.

Interesse fra inn- og utland

Med godt skuespill har interessen for høyestscoreren også økt, men hvis vi tror Udalai, har ingenting bestemt kommet på bordet.

– Det er tydelig at navnet mitt ofte blir nevnt nå som jeg har scoret mange mål, men det er foreløpig ikke helt definitivt. Eliteserien, Sverige, Danmark og noen klubber i Midtøsten er nevnt.

– Hva ser du selv?

– Målet mitt er å bli profesjonell på heltid for nå studerer jeg fotball på heltid. Eliteserien er et naturlig steg, så spørsmålet er hva slags klubb du vil være med på. Skal jeg gå til en klubb som går rett til laget eller skal jeg gå til en bedre klubb hvor det blir en hard kamp om seter?

Han benytter endelig muligheten til å levere en kort melding til spillere som tror muligheter i karrieren hans er over.

– Jeg synes klubber gir opp talent for fort. Dette kan sees i spillerne rundt Eliteserien fordi det er mange som har gått den “lange” veien. Hvis det hadde vært et system for B-lag, hadde ting vært litt annerledes som de gjør i Storbritannia. Det hadde vært enkelt å holde talentene på et kritisk tidspunkt, avslutter Udall.

READ  Hemmeligheten bak et langt, sunt liv: Tips om langt liv som deles av mennesker i Japan, Hawaii og Norge

Henrik Uthal og hans Aceh reiser til Åråsen søndag i Obos League for innvandring. Denne kampen er viktig for begge lag der LSK kjemper om opprykk og er på vei for å kvalifisere seg til Essene Elite Series.


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *