Her er en dårlig vane som du bør eliminere helt til beste for mobiltelefonen din

Teknologi

Hvis du også lar smarttelefonen lades over natten, bekymrer du deg…

Ettersom det har blitt nesten essensielt i vårt daglige liv, sørger vi for at mobiltelefonen vår ikke lades helt ut. Oftere enn ikke lar vi den være koblet til over natten, så den er klar til å takle en ladet dag akkurat som oss. Vel, denne dårlige vanen ser ut til å være svært skadelig for telefonens liv. Fremtidens vitenskap Litium-ion-telefonbatterier lades raskt opp, så når de utsettes for høye spenninger blir de skadet, utsatt for overoppheting og antennelse.

Les mer > En universell telefonlader kommer snart

For å unngå overoppheting, De fleste produsenter har imidlertid telefoner med innstillinger som automatisk slår av strømmen når ladingen er full «Fortsatt av et nettsted som spesialiserer seg på vitenskap og teknologi. Problemet er at telefonen naturlig lades ut når den ikke er i bruk, og lades igjen til den når 100%. Denne serien med miniladinger sliter mye på batteriet og overopphetes telefonen. Hvis du har ikke noe annet valg, husk å ta av skallet på mobiltelefonen. Hold den fra å overopphetes og skade batteriet.

For å holde telefonens batteri sunt, er det best å unngå overlading og holde ladenivået mellom 30 og 80 %. Det kan derfor være å foretrekke å gjennomføre flere små påfyllinger i løpet av dagen fremfor én påfyll gjennom natten. Eksperter anbefaler fortsatt full opplading (fra 0 % til 100 %) en gang i måneden for å forynge batteriet.

Hold alltid ladenivået mellom 30 og 80 %. © Unsplash / Daniel Korpai

Bare husk å koble fra laderen

Når du kobler fra telefonen, kan du la laderen stå i kontakten. Denne utelatelsen er en betydelig sløsing med energi, ettersom laderen til slutt bruker strøm, selv uten telefonen. Ifølge Berkeley Lab bruker en ladetelefon i gjennomsnitt 3,68 watt, mot 2,24 for laderen alene. Merk at det er best å lade mobiltelefonen med laderen fra produsenten, vel vitende om at strømstyrken vil være riktig kalibrert til enheten din. Unngå forfalskninger som skader mobiltelefonens batteri.

READ  James Webb-teleskopet kan ha oppdaget den fjerneste galaksen som noen gang er observert (bilder)

Les mer > Ikke gjør som alle andre og ikke velg «123456» som passord

Et siste tips hvis du har en ekstra telefon i skapet: sørg alltid for at den har minst 50 % batteri og lad den opp nå og da. Ved å slippe den helt ned i hjørnet risikerer du å ikke bruke den igjen!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *