Historier. Venturi reiser til Norge for å hylle prins Albert I

Som en del av hundreårsfeiringen og markeringen av forsvinningen av prins Albert I av Monaco, overlot Venturi-president Gildo Pasteur den monumentale oppgaven til Xavier Chevrin. Den ble malt av prins Albert IIs bestefar mellom 1898 og 1907, og dekket mer enn 220 kilometer på en skitur på den norske øya Spitsbergen.

Først var det et førsteavslag. Så et sekund. «Guidene vi kontaktet mente det var umulig å krysse»Xavier Chevrin husker reisen sin. Vi tok kontakt med den tredje guiden, som tok betenkningstid. »

Les mer: Bak kulissene til Venturi Antarktis, den første elektriske polarsonden

Noen uker senere tilbakekalte han økoanalysatoren fra Venturi. Med gode nyheter. «Det er spillbart, men ikke eid» Han erklærer. Lettelsen er enorm. «Du må vite at dette er steder hvor ingen noen gang har satt sin fot førXavier Chevrin forklarer. Vi utførte overheadarbeid for å identifisere farer gjennom satellitter og spesielt sprekker. »

En øy som kun er tilgjengelig for langrenn

Så til slutt, sammen med tre erfarne guider og en kameramann, begynner eventyreren på oppdrag fra Venturi et angrep på den mystiske øya Spitsbergen, en gang kartlagt fra havet av Prins Albert I. Et sted som kun er tilgjengelig for langrenn.

Prins Albert II og Gildo Pastor går ned den siste midtgangen / © Eric Mathen – Prinsens palass

«Vi kunne føle at han hadde gjort en presis og nitid jobb. » Gjennom turen finner Xavier Chevrin og teamet hans steder som representerer kansleren. Avreise fra Mount Grimaldi, krysset de Monaco-breen (hvor det monegaskiske flagget nå vaier), deretter Mount Prince Albert I og til slutt Mount Princess Alice.

Les mer: Alban Michonne, polfarer, ivrig dykker, kjempet mot stigende farvann

READ  Beijing-OL: Men hva er hemmeligheten til at Norge vinner så mange gull?

«Navnene på disse stedene finner sin opprinnelse i de mange reisene til prins Albert I.» På begynnelsen av 1900-tallet ble det foretatt en historisk undersøkelse på øya, som beseglet vennskapet som Monaco og Norge fortsatt opprettholder i dag.

Nese til nese med en isbjørn i lange minutter

På stedet siden slutten av mai har Xavier Chevrin og hans lille team hatt en rik og prøvende opplevelse, med temperaturer til tider nær -15 grader og konstant grå himmel, snøstormer, regn og noen sjeldne solperioder. «Jeg kalte det Fifty Shades of Grey!» I nærheten av Nordpolen kunne alle fem nyte midnattssolen, et fenomen kun synlig over polarsirkelen, der solen ikke går ned før rundt sommersolverv.

Xavier Sèvres var i stand til å chatte med prins Albert II ved ankomst / © Eric Mathen – Prince’s Palace

«Det påtvinger oss en viss rytme som hjelper oss å holde oss våkne hele tiden.Ler Xavier Chevrin, som veksler hver kveld med kameratene på nattpatruljer tvunget av faren for angrep fra lokalt dyreliv. Vi så til og med noen fugler, seler og det vi kaller en blårev. Dette er en svært sjelden fjellrev som har gjennomgått genmodifisering og har svart, nesten blått hår. » Men det er ikke alt.

Les mer: Monaco spiller en viktig rolle i å beskytte polarområdene

En morgen, mens han pusset tennene, i en av de sjeldne hygienebevegelsene som var mulig under en ekskursjon, oppdaget Venturis økolog en enorm masse på en liten klippe 100 meter opp. Et reinsdyr? Ikke denne gangen. «Det var en hvit bjørn som kom rett mot oss.» Øyas største rovdyr, isbjørn er den mest beskyttede arten i Norge, men de utgjør en stor fare for oppdagelsesreisende.

READ  Et lite hus i trærne over fjordene for ferien

Effektene av global oppvarming er synlige på stedet

«Han la seg til slutt på avstand uten å nærme seg oss.» Men neste morgen, mens han sover fullt ut, hører Xavier Chevrin en stemme, et rop, som et alarmsignal. «Jeg åpner øynene og en av de to guidene har trukket pistolen.» Bjørnen var der, plantet foran dem, med kjeven hengende ned. «Jeg var ute av sengen på et øyeblikk. Vi prøvde å lage bråk med redskaper for å skremme ham. Men det gikk ikke. » På slutten er det den svimlende lyden av fyrverkeri som skremmer beistet vekk.

Venturis farger vises stolt / © Eric Mathon – Palais Princier

Et slående minne som disse imponerende strømmene av smeltet snø som danner vanninnsjøer dannet av snøsmelting. Nye hendelser som ikke ble sett for noen år siden. «Mens vi er 1000 kilometer fra Nordpolen, er ikke isen like dramatisk utenfor kysten av Spitsbergen.Xavier Chevrin bemerket. Øya opplever en stigning på to centimeter per år. »

Les mer: Olivier Enrico: «Fotografi er i mitt DNA»

I hjertet av et beskyttet område la fem oppdagelsesreisende ingenting bak seg, og plukket opp små mengder avfall samlet over tre uker på stedet. Et uforglemmelig oppdrag, slutten av innsatsen ble avsluttet 26. juni ved foten av fjellet Prinsesse Alice.

Prins Albert II, akkompagnert av Gildo Pastor, ankom i siste liten for å ønske Xavier Sèvrin og hans mannskap velkommen. En sjanse for oppdagelsesreisende til å dele sine første inntrykk, men også avsløre de første bildene av turen. En oppgave er raskt synlig gjennom en uttalelse og er en del av den Venturi globale utfordringer.

READ  En seier over Norge for å avslutte året

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *