«Hjelp gjestfrihetsbransjen, ellers faller du utenfor kanten av klippen,» advarer Cornwall pubeier

Mark Holden er direktør for Inn Cornwall-selskapet (Bilde: Paul Richards PR4Photos)

En barinnehaver advarte om at gjestfrihetsindustrien kunne bli «presset til randen» hvis myndighetene ikke tilbyr langsiktig støtte.

Mark Holden, direktør for Inn Cornwall-selskapet, ber om langvarig hjelp og fremfor alt for større klarhet, ellers vil puber og restauranter kollapse og personalet mister jobben.

Inn Cornwall driver Norway Inn i Perranarworthal og Victoria Inn i Threemilestone nær Truro, Cornwall.

Mens han innrømmer at lisensplanen har vært nyttig, vil han at merverdiavgiftsreduksjonen skal strekke seg utover mars, sammen med forretningssatsen og leieferien.

Holden sa: “Selv om momsreduksjonen har gitt oss en pause, vil 20% merverdiavgift, 100% kommersielle priser og husleie bli gjenopprettet i slutten av mars, i mellomtiden ser det ut til at driftsrestriksjoner er på plass.

«Dette vil presse hotellbransjen enda nærmere kanten av stupet.

«Jeg vil gjerne se mer klarhet fra myndighetene når det gjelder de neste trinnene, ettersom det legger press på en rekke veier og enkeltpersoner fra leverandører og forsyningskjeden som helhet, for vårt største avfall og viktigst, den mentale helsen til de berørte: Gjestfrihet ser ut til å bli brukt som en inngangsport til universell kreditt uten en langsiktig strategi. «

På høyden av pandemien i fjor lanserte Holden Pub Grub, en ny ut- og uttakstjeneste som gir varme måltider til Cornwall-samfunn.

Etterspørselen etter tjenesten vokste, og som et resultat sysselsetter den 72 nøkkelarbeidere, inkludert logistikksjefer, sjåfører, kokker og telefonoperatører, for å få tjenesten fra bakken.

Appellen om hjelp fra ham og mange andre i hertugdømmets hotellbransje kommer etter at kansler kunngjorde en engangsstipend verdt opptil £ 9000 for detaljhandel, hotell og fritidssektoren.

READ  Arsenal-trioen hjelper Sveits med å kvalifisere seg til Euro 2022

I tillegg oppfordret #SeatAtTheTable-petisjonen, som fikk over 189.000 underskrifter, den britiske regjeringen om å opprette en dedikert minister for gjestfrihetssektoren; denne samtalen ble avvist av statsministeren.

Til tross for økningen i kontanter stoler mange bedriftseiere i dag på sparepengene og støttemidlene for å holde virksomheten flytende. For at sektoren skal opprettholde, er det behov for mer målrettet finansiering og støtte.

James Dobson, partner i Contadores Azets, sa: “Selv om det er lansert forskjellige initiativer og støttepakker for å beholde jobber og holde virksomheten flytende, er fremtiden for sektoren fortsatt usikker, og bedriftseiere aner ikke når de kan gjenåpne.

«Mange restauranter har startet takeaway-tjenester under nedleggelsen, noe som har gjort det mulig for dem å fortsette. Inntektene er imidlertid en brøkdel av det som normalt ville oppnås.»

Få nabolaget til å skille seg ut ved å bli en områdeambassadør.

Klikk her for å finne ut mer!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *