Hjemme med rutefly etter en urolig uke med landslaget – VG

På en reise: Lars Lagerbook i Cartermoine på søndag. Sverige drar hjem uten å lede Norge i en kamp på dette landslagsmøtet. Foto: Holjire Wagons

Cartermon (VG) Søndag reiser et isolert landslag utenfor Norge. Turen går fra Cartermon og hjem til klubblag rundt i Europa.

Dette er en vanlig dag i Cartermoine. Personalet hjelper passasjerer med sikkerhetslås – noen i trafikken, andre på vei hjem en helg i det «røde» Oslo.

Det er også mange landslagsspillere i passasjerisolasjon. Dagen før måtte de tilbake til flyplassporten. De fikk ikke reise til Romania på et privat fly. Nå kommer de tilbake til sine respektive klubblag på hver av de planlagte flyvningene.

Den første VG som ble lagt merke til var landslagssjef Lars Lagerbook. Sverige har vært stille tidligere, og har ikke ønsket å kommentere den avlyste internasjonale kampen mot Romania.

Rett etterpå vandret AZ-spiller Frederick Mitzzee gjennom aulaen. Han ønsket heller ikke å snakke med VG før han dro til Nederland og fløy sannsynligvis til Amsterdam på en 12.40-flytur.

Vil ikke snakke: Frederick Mitzjo i Cartermoine. Foto: Holjire Wagons

Smittevernlege Dorstein bekrefter overfor VG at det var han som tok avgjørelsen om å la soldatene reise hjem søndag. Dette er i samsvar med reglene i Govt-19 25e 2. ledd sier følgende:

«Personer med isolerte infeksjoner kan bruke offentlig transport som et unntak for å få tilgang til det passende isolerte stedet etter en spesiell evaluering av en kommunelege.»

Dette betyr at hele landslaget vil kunne komme hjem lovlig, med unntak av Omar Elaptello, som ble isolert tidligere denne uken etter å ha fått diagnosen koronainfeksjon. Resten av spillerne har testet negativt for koronaen flere ganger.

READ  Filip Fjeld Andersen kronet norgesmestere – Sports Info – Sky

Norsk koronareglement tillater ikke at spillere blir sendt til å jobbe utenfor landet – det vil si å spille fotball. Landslaget må fortsette å isolere der de bor.

– Kapteinskapslaget, som inkluderer Stephen Johansson, Martin Edegard og Joshua King, sa i en uttalelse i går at hele troppen var «skuffet» over norske myndigheters avslag på å tillate oss å reise i to avgjørende Nations League-kamper mot Romania og Østerrike.

Det var en uoversiktlig uke for det norske landslaget. Allerede før landskampen mot Israel Roset kritikken Mot å spille fotball midt i en epidemi. Bensin ble kastet i ilden, noe som viste seg å være et problem for israelske tropper.

Kampen mot Israel ble avlyst, og det ble senere funnet at Elaptello hadde korona. Et landslagstreff med tre kamper avsluttes nå uten kamper for det opprinnelige laget.

Det er fortsatt usikkerhet rundt Nations League-kampen mot Østerrike førstkommende onsdag. NFF har bekreftet at de gjør en levedyktig jobb Nødlandslag. Laget består av norske spillere som har daglig klubbliv i utenlandske klubber.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *