Hjemmekontor U-sving | Den jemenittiske familiens tilflukt skal sies å se på innvandring og asyl sammen etter

Fordi familien til asylsøkere fra Jemen ble fortalt at de ikke kunne bli sammen i Storbritannia Faren reiste landet med fly Hans tre sønner, som ankom i en liten båt, sies å bli ansett sammen etter et interiørkontor U-sving.

Hjerteskiftet til regjeringen dukket opp noen dager senere Legge merke til Fra innenrikssekretæren at innreise av mennesker til Storbritannia vil ha en innvirkning på fremdriften i deres asylkrav. Priti Patel sa at asylsøkere burde bli i det tryggeste landet så snart de ankommer i stedet for å reise til Storbritannia.

Familien, som ble bedt om å bare nevnes med fornavn, bodde i Gulfstaten, men ble tvunget til å flykte da landet tilbakekalte oppholdstillatelsen.

Selv om alle fire asylkrav var basert på risikoen for livet i Yemen, var far Hussein (52) i stand til å reise til Storbritannia med fly etter å ha fått et visumvisum. Reisen hans fra Midtøsten til England tok noen timer og utsatte ikke livet hans for fare.

Men hans tre sønner, Hamze, 26, Hassan, 24, og Hashim, 22, kunne ikke få visum, så de måtte bruke smuglere for å nå Storbritannia. Reisen deres tok et år, kostet mer enn farens tur og truet livene deres mange ganger.

Faren nådde England før sønnene dro. De var veldig glade da de kontaktet hverandre og hjemmekontoret ble enige om å holde familien sammen i Manchester. Imidlertid arresterte og arresterte hjemmekontoret senere de tre sønnene og sa at de ville bli deportert til Spania, hvor de hadde krysset før de nådde England.

Hussein sa at han var deprimert gjennom sønnenes farlige reise til England. “Jeg var alltid bekymret for deres overlevelse, og jeg følte meg så skyldig at reisen min var så mye enklere enn deres,” sa han.

READ  Irans Zarif gir Israel skylden for Natans-hendelsen, søker hevn Nuclear News

Hassan sa at familien var lettet etter at innenriksdepartementet rapporterte at de tre sønnene ikke lenger sto overfor separasjon fra faren og ble deportert til Spania.

De lærer engelsk gjennom Prince Trust og en lokal høyskole og frivillig på Farshare.

“En tung vekt ble løftet fra hjertet når vi fikk denne nyheten,” sa han.

Familieadvokat Hannah Bains i Duncan Lewis sa: “Vi er glade for at hjemmekontoret har blitt enige om at asylkravene til Hassan, Hamshe og Hussein kan vurderes i Storbritannia etter måneder med usikkerhet. De vil bli fjernet til Spania.

“De siste månedene har vært spesielt belastende for dem, så den gode nyheten er at brødrene nå kan bli i Storbritannia med faren, hvis asylkrav allerede er implementert i Storbritannia. Det er ikke klart hvorfor hjemmekontoret bestemte seg for å gjør dette; alt på grunn av deres personlige forhold. “

Hjemmekontor kilder sa at restriksjoner på koronavirus ikke ville være til fordel for tilbaketrekningen av Hussein, Hassan og Hamshe før utgangen av Brexit-overgangsperioden, og at deres asylkrav nå gikk videre i Storbritannia.

Sonia Skeets, leder av veldedighetsorganisasjonen Freedom from Torture, sa: “Denne regjeringen prøver å dele familier og skape kaos med sine forferdelige nye planer. Vi må være et trygt sted for mennesker som flykter fra forfølgelse, for å gi sikkerhet etter behov, ikke som et middel for tilgang. Nå mer enn noen gang trenger vi å stå opp for medmenneskelighet og rettferdighet. ”

En talsmann for hjemmekontoret sa: “Det er en etablert politikk at asylsøkere skal søke asyl i det første trygge landet de har kommet inn og ikke risikere livet ved å ta unødvendige og farlige turer til Storbritannia. Vår nye innvandringsplan vil endre vårt asylsystem og vil ikke tillate slike krav . ”

READ  Minst tre mennesker er drept i et iransk drivstofftankerangrep fra Syria Syria

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *