Hold politikken i sjakk – GulfToday

Noen land har bestemt seg for ikke å bruke AstraZeneca-vaksinen mot bivirkninger.

Mange EU-land, inkludert Frankrike, Norge, Bulgaria og Tyskland, har sluttet å bruke Oxford AstraZeneca-vaksinen, og hevder at det fører til blodpropp og kan være utrygt for noen alderskategorier. Likevel har Storbritannia inokulert 24 millioner borgere med det. Planen er å vaksinere fem millioner borgere per uke i nær fremtid. Verdens helseorganisasjon (WHO) har imidlertid ment at inokulering med Oxford-vaksinen bør fortsette. Denne vaksinen brukes mye over hele verden, inkludert India.

WHO bør ha det siste ordet i godkjenningen av enhver vaksine. Hvis alle land begynner å kommentere hver vaksine, kan vi få en tillitskrise og forvirring.

Vaksinasjonsinnsatsen rundt om i verden bør ikke politiseres på noen måte. Alle avgjørelser er tatt på ren fortjeneste. Det vil være forferdelig synd hvis nasjoner begynner å bruke vaksiner for å vri den politiske armen eller for å score poeng. Folk dør av sykdommen. Den første prioriteten bør være å redde menneskeliv. Politikk, det kan vente.

Dette er også tiden for nasjoner som Brasil, Colombia, etc., i Latin-Amerika og Kenya og Nigeria, etc., i Afrika å investere i planter for å lage vaksiner. Så de vil ikke være avhengige av andre land i tilfelle en ny pandemi i fremtiden.

Rajendra Aneja
Mumbai, India

READ  Den store forsvinningen til de mystiske båndsneglene vekker nysgjerrigheten til eksperter over hele verden

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *