Hold politikken i sjakk – GulfToday

Noen land har bestemt seg for ikke å bruke AstraZeneca-vaksinen mot bivirkninger.

Mange EU-land, inkludert Frankrike, Norge, Bulgaria og Tyskland, har sluttet å bruke Oxford AstraZeneca-vaksinen, og hevder at det fører til blodpropp og kan være utrygt for noen alderskategorier. Likevel har Storbritannia inokulert 24 millioner borgere med det. Planen er å vaksinere fem millioner borgere per uke i nær fremtid. Verdens helseorganisasjon (WHO) har imidlertid ment at inokulering med Oxford-vaksinen bør fortsette. Denne vaksinen brukes mye over hele verden, inkludert India.

WHO bør ha det siste ordet i godkjenningen av enhver vaksine. Hvis alle land begynner å kommentere hver vaksine, kan vi få en tillitskrise og forvirring.

Vaksinasjonsinnsatsen rundt om i verden bør ikke politiseres på noen måte. Alle avgjørelser er tatt på ren fortjeneste. Det vil være forferdelig synd hvis nasjoner begynner å bruke vaksiner for å vri den politiske armen eller for å score poeng. Folk dør av sykdommen. Den første prioriteten bør være å redde menneskeliv. Politikk, det kan vente.

Dette er også tiden for nasjoner som Brasil, Colombia, etc., i Latin-Amerika og Kenya og Nigeria, etc., i Afrika å investere i planter for å lage vaksiner. Så de vil ikke være avhengige av andre land i tilfelle en ny pandemi i fremtiden.

Rajendra Aneja
Mumbai, India

READ  Betaler for å kutte ned regnskogen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *