Hollandske spillere følger Norge og Tyskland i en protest Qatar – Sports

AMSTERDAM (Reuters) – Den nederlandske forsvarsspilleren Matthijs de Ligt sa fredag ​​at det nederlandske fotballandslaget vil protestere mot Qatars vert for verdensmesterskapet i 2022 før deres kvalifiseringskamp mot Latvia i Amsterdam lørdag.

Juventus-spilleren sa imidlertid på en pressekonferanse før kampen at han ikke hadde gitt nærmere detaljer om den planlagte protesten.

Den nederlandske protesten kommer på hælene av tiltakene som ble tatt av de norske og tyske spillerne som hadde på seg skjorter før VM-kvalifiseringen denne uken, og uttrykte bekymring for forholdene til arbeidsinnvandrere i Gulf-landet.

Han vil også komme foran de 5000 tilskuerne som får lov til å komme inn på lørdagens kamp på Amsterdam Arena.

“Jeg kan gi scoop,” sa de Legette, og refererte til den planlagte protesten. “Du får se hvordan det er i morgen.”

Tyskland stilte opp rett før åpningskampen for kvalifiseringen mot Island i Duisburg, iført trøyer med budskapet om “menneskerettigheter”.

Norge arrangerte en lignende protest onsdag før sitt spill i Gibraltar, da spillerne hadde på seg skjorter med en melding som sier “Menneskerettigheter på og utenfor banen”.

De Ligt sa at de nederlandske spillerne også hadde tatt en beslutning om å vise bekymring. “Vi har snakket om det i lang tid, det er et sensitivt tema, men jeg tror det er klart hva vår mening er,” la midtstopperen til.

“Alle har selvfølgelig lest om situasjonen (med arbeidere) i Qatar, men vi begynte å snakke og diskutere siden de intense medieoppslagene. Til slutt tok vi avgjørelsen, og alle støtter den.”

Den nederlandske treneren tok først opp temaet tirsdag da trener Frank de Boer uttalte seg før en pressekonferanse før åpningskampen til onsdagens kvalifiseringskamp i Tyrkia, og sa at han og teamet hans håpet å få lys over situasjonen til arbeidsinnvandrere i Qatar og bidra til å forbedre forholdene.

READ  Airtel er tilbake i svart, etter en konsolidert inntjening i tredje kvartal på Rs 854 crore, Telecom News, ET Telecom

“Alle vet at det som skjer der ikke er bra,” sa de Boer og la til at han avviste ideen om boikott.

Storbritannias Guardian-avis rapporterte for en måned siden at minst 6500 arbeidsinnvandrere – mange av dem som jobber med verdensmesterskapsprosjekter – har dødd i Qatar siden den vant retten til å arrangere turneringen for 10 år siden, ifølge avisens beregninger fra offisielle poster.

Representanten for arrangørene av Qatari-VM sa torsdag at de “alltid har vært gjennomsiktige om arbeidernes helse og sikkerhet.”

“Siden byggingen startet i 2014 har det vært tre arbeidsrelaterte dødsfall og 35 ikke-arbeidsrelaterte dødsfall,” la representanten til.

“Den høyeste komiteen etterforsket alle saker og lærte leksjoner for å unngå gjentakelse i fremtiden.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *