Hong Kong Aaron: Major League Baseball-legenden Hammer dør ved 86 år

Hong Aaron satte en Major League Baseball-rekord i 1974 for hjemmeløp

Hong Aaron, den nest høyeste løpscoreren gjennom tidene i Major League Baseball, er død 86 år gammel.

Arons 715. Business House – for Atlanta Braves 8. april 1974 – slo rekorden som ble satt av den berømte Babe Ruth for nesten 40 år siden.

I 2007 overgikk San Francisco Giants-utgiveren Barry Ponds Arons totalt 755, og gikk til slutt med 762.

Perfekt feltspiller Aaron «er en av de største spillerne og menneskene i historien til spillet vårt,» sa MLP.

Ligakommisjonær Rob Manfred sa: “Hong representerer det beste i vårt spill, og hans allsidige fortreffelighet var et eksempel for amerikanere og fans over hele verden.

«Hans liv beviser at en person som går ydmyk hver dag kan rydde seg gjennom historien – og finne en måte å skinne som alle andre.»

Aaron, med tilnavnet «Hammer» eller «Hammer’s Hang», ble innlemmet i Baseball Hall of Fame i 1982 og ble tildelt presidentmedaljen 20 år senere av president George W. Bush.

«Vårt ikon»

Født i Alabama i 1934 signerte Aaron for å spille for Indianapolis Clowns i delt liga i en alder av 17 – fire år etter at Jackie Robinson brøt fargebarrieren ved å bli den første svarte spilleren i MLP.

Hans suksess der førte til at Aaron ble speidet av MLP-lag – og han signerte for Boston Braves, selv om de var i ferd med å flytte til Milwaukee ettersom de utviklet seg gjennom det lille ligasystemet før hans store ligadebut i 1954.

Totalt tilbrakte Aaron 23 sesonger i MLP – 21 sesonger med Braves, og returnerte til Atlanta fra Milwaukee i 1966 – to sesonger med Milwaukee Brows før han trakk seg tilbake i 1976.

READ  "Trusler, slagsmål og uoverkommelig terreng!"

Hans prestasjoner i sporten kom på bakgrunn av rasefordommer.

Sikkerheten rundt ham strammet inn som hatpost, drapstrusler og til og med trusler mot familien hans nærmet seg å bryte Ruths rekord i 1974.

Da han scoret den rekordstore hjemmeløpet, sa Hall of Fame-kringkasteren Vin Scully: «Baseball er et fantastisk øyeblikk. For et fantastisk øyeblikk for landet og verden.

«En svart mann får en jevn mottakelse i det dype sør for å slå rekorden med baseballidoler gjennom tidene, og dette er et flott øyeblikk for oss alle.»

Etter pensjonen ble Atlanta Braves-eier Ted Turner en av Aaron Baseballs første svarte toppledere da han ble utnevnt til visepresident for spillerutvikling.

«Vi er helt ødelagt av bortgangen til vår elskede Hong,» sa nåværende Braves-president Terry McCurk.

«Han var først og fremst en spiller og deretter et fyrtårn for organisasjonen vår med spillerutvikling og alltid med vår sosiale innsats. Hans utrolige talent og besluttsomhet hjalp ham til å oppnå de høyeste prestasjonene, men han mistet aldri ydmykheten.

«Henry Louis Aaron er ikke bare vårt ikon, han er i Major League Baseball og over hele verden. Hans seier over Diamond ble bare matchet av hans forretningsprestasjoner på banen og av hans ekstraordinære filantropiske innsats.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *