Hong Kong-aktivister innrømmer skyld, men sier ‘historien vil frigjøre oss’ | Hong Kong

Viktig Hong Kong Etter at journalisten Jimmy Loy erkjente straffskyld for å ha deltatt i en uautorisert forsamling, erklærte aktivisten Lee Seuk-yan at de i etterforskningen ville “fullføre historien.”

31. august 2019 sto de to anklaget mot den tidligere demokratiske lederen Yung Sung i forbindelse med en pro-demokratisk protest som ikke ble godkjent av politiet.

Lee og Lai var der forrige uke I en annen gruppe domfelte Organisert og deltok i et uautorisert møte 18. august samme år, erklærte de seg ikke skyldige. RDHK sa at videofilmer fra trioen på stevnet og medieopptak av Lee og Loy som forsvarer offentlig deltakelse ble vist for retten.

Trioen erkjente straffskyld for den siste tiltalen onsdag, men lokale medier rapporterte at Lee fortalte retten de hadde “ikke gjort noe galt, historien vil frigjøre oss”.

“Vi mener det ikke gir mening å forfølge vår juridiske utfordring når det allerede er en så sterk sak i vår etterforskning av anklagene mot oss for vår del 18. august,” sa han.

“Vi tapte den saken, men vi vil fortsette med anken for å gjenvinne rettighetene våre, men vi vil ikke gjenta det samme juridiske argumentet for denne saken. Vi vil også vise at vi er villige til å betale prisen fordi det er så mange Hongkongere. “

Alle tre får opptil fem års fengsel for deltakelsesforbrytelsen.

Mer enn 10 000 mennesker er arrestert eller tiltalt under Hong Kong-protestene i 2019, og minst 100 er blitt arrestert i henhold til nasjonal sikkerhetslov siden Beijing introduserte det som en del av et tiltak mot politisk opposisjon. Loy, som ofte har sittet i fengsel siden desember, er en av dem som står anklaget etter loven.

READ  Armensk premierminister advarer om kuppforsøk etter at militæret krever avskjed politiske nyheter

For den 13. helgen på rad med protester ble demonstrasjonen 31. august opprinnelig stoppet av arrangørene etter at politiet arresterte pro-demokratiske lovgivere og aktivister, men folk protesterte uansett.

Begynnelsen med en fredelig marsj dagen før, ble demonstrasjonen voldelig og kaotisk, med demonstranter og politi som kolliderte på forskjellige steder rundt i byen. Regjeringen og politiets hovedkvarter som svar på demonstrantene rundt politiets vannkanon, tåregass, pepperspray og dirigerer kretsløpene til “advarselskuddene” som ble brukt, veisperrer og annet søppel brent Guardian rapporterte den gangen. Andre steder angrep opprørspolitiet Prince Edwards t-banestasjon og brukte batonger for å angripe passasjerer.

Videofilmer viste politiets pipersprøyter inne i toget og jaget og arresterte andre på scenen. Minst 40 demonstranter ble arrestert etter at politiet sa.

I en egen sak onsdag, The 30 år gammel aktivist Andy Li Møtte opp i retten i forbindelse med nasjonale sikkerhetsforbrytelser. Li ble ført til retten i en politibuss, som inkluderte bevæpnet politi og offiserer på motorsykler, sa journalister på stedet.

Li var en av 12 internerte Hong Kong-arresterte av kinesiske myndigheter da de prøvde å flykte til Taiwan med båt. Familien hans har gjentatte ganger reist bekymringer om Li manglende tilgang, kunnskap om hvor han befinner seg og tilgang til en valgt advokat.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *