Høye tariffer for elektrisitet og gassdistribusjon i Flandern


Den flamske organisasjonen Frij sa fredag ​​at gjennomsnittsfamilien i Flandern må betale 37 euro ekstra neste år i distribusjonsavgifter for elektrisitet og gass.

Regulatoren bestemmer i hvilken grad nettoperatører i Flandern har lov til å overføre kostnadene sine til disse tariffene. Etter år med nedgang vil ledere kunne øke den på grunn av inflasjon. Økningen utgjorde 4 % for gass- og elektrisitetsdistribusjon.

Hver nettoperatør vil nå levere tariffforslag, basert på denne autoriserte tarifføkningen. Frej forventer at den gjennomsnittlige husholdningen betaler ytterligere €37 på årsbasis: €15 for elektrisitet og €22 for gass.

Den flamske energiministeren Zuhal Demir (N-VA) sa at hun «ikke var fornøyd» med denne kostnadsøkningen som den flamske direktøren Fluvius ønsker å vedta når den flamske regjeringen nettopp har gjort en økonomisk innsats for å redusere befolkningens energiregning. «Flandern har gjort en enorm ekstra innsats i år for å sikre at deres andel av regningen ikke øker, eller til og med reduseres. Jeg forventer dette fra alle myndighetsnivåer, så vel som fra lokale myndigheter over hele Fluvius.»

For statsråden er det ikke akseptabelt å belaste forbrukerne med kostnadene. «Dessverre har jeg ingen mening. Derfor har jeg bedt Fluvius styreformann Wim Dries om å vurdere alle mulige måter å unngå å øke Fluvius» andel av energiregningen. Direktørens styremøte holdes 12. oktober.

READ  Sosialtariffen for strøm og gass økes 1. juli

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *