Høyre-regjeringen har offisielt kunngjort sin avgang

Norges senter-høyre-regjering, som ble beseiret i valgmøtet i september etter åtte år ved makten, trakk formelt seg tirsdag. Baner vei for dannelsen av en ny sentrum-venstre koalisjon.

På slutten av to påfølgende perioder preget av krise (fatkollaps, innvandrere, Govit-19Den konservative statsminister Erna Solberg presenterte sin regjeringes avgang for kong Harold V klokken 13.00 på Det kongelige slott.Siden han er statsminister for de to partiene som er klare til å danne regjering, anbefaler jeg kongen å gå tilbake til Labour -leder Jonas Kahar Storey.“, Sa statsministeren i en høytidelig tale i parlamentet i formiddag, der komiteen la fram sitt siste budsjettforslag.

Vinnerne av lovgivningsvalget 13. september, Labour og Central Party, som hovedsakelig forsvarer områdets interesser, har sagt ja til å danne en ny regjering., Et mindretall i parlamentet, som vil bli tvunget til å forhandle hver sak med andre partier.

Little har filtrert bort det politiske programmet til dette nye teamet, som skal slippes onsdag før neste dags regjeringspresentasjon. Et tredje opposisjonsparti, Sosialistisk Venstre, deltok i de innledende samtalene om å bli med i koalisjonen, som den gang ville ha vært et flertall, men samtaler om oljeaksjoner brøt sammen under klimakrisen. Beskatning av de rike.

READ  Forsinkede frikast løfter Norge over Nord-Sentral | Nyheter, sport, jobber

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *