Hunden som er funnet i live vekker håp for det dødelige norske raset

En liten hund er funnet i live i mursteinene til et dødelig ras som tok hjem i en norsk landsby, og vekket håp for redningsmenn som fremdeles søker etter de tre savnede personene.

Politiets talsmann Iver Myrbo sa at hunden ble funnet «i god stand» sent mandag i et område der redningsmenn jobbet.

«Det gir oss en følelse av glede og motivasjon til å jobbe hardere,» sa redningsmann Goren Shiverson.

Norsk ras (Abi)

Men like før middagstid tirsdag tvang et lite skred redningsarbeidere i landsbyen Ask 16 mil nordøst for Oslo til å evakuere området. Ingen ble skadet, sa politiet.

Redningsmann Kenneth Wangan sa at raset var «ikke dramatisk» og de ble varslet av droner og andre redningsmenn. De venter på et estimat fra geologer før de fortsetter søket.

Søketeam med hunder fløy gjennom ruinene i kuldegrader, mens helikoptre og droner med varmegjenkjenningskamera fløy over det ødelagte fjellovergangen.

Landsbyen på 5000 mennesker ble rammet av det verste raset i moderne norsk historie 30. desember og ødela minst ni bygninger med mer enn 30 leiligheter. Minst 1000 mennesker ble evakuert.

Noen av bygningene henger nå i utkanten av en dyp dal som vokste til 2300 fot lang og 1000 fot bred.

Den eksakte årsaken til raset er ennå ikke kjent, men det er mye hurtig leire i området som kan endre seg fra fast til flytende form.

Eksperter sa raske gjørmeskred sammen med kraftig nedbør og vått vintervær kan forårsake ras.

I 2005 advarte norske myndigheter folk om å ikke bygge boligbygg i området og sa at det var et «høyrisikoområde» for ras, men hus ble bygget et tiår senere.

Melde deg på Til vårt nyhetsbrev

READ  NBA lanserer et nytt TV-show for sportsgambling

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *