Husk vår direkte kommentar om økningen i gass- og strømpriser

Gass- og strømprisene vil fortsette å stige utover vinteren. Høsten må ikke starte før våren ifølge det belgiske reguleringsorganet CREG. Denne historiske økningen har en betydelig innvirkning på husholdningenes regninger, men den varierer etter kontraktstype mellom forbrukeren og energileverandøren.

Det er to typer kontrakter i markedet: fast og variabel. I Belgia har 68% av husholdningene en fast kontrakt på elektrisitet og 64% på naturgass. De samme proporsjonene råder for profesjonelle kontrakter. Disse faste kontraktene vil være mer beskyttet mot prisøkninger, i motsetning til variable kontrakter.

I følge CREG vil effekten på variable kontrakter være 116 euro på den årlige strømregningen (for forbruk på 3500 kWh/år) og 598 euro på den årlige gassregningen (23 260 kWh/år). Hvis gass- og strømprisene fortsetter å stige, kan konsekvensene av husholdningsregninger igjen være større enn den belgiske regulatoren anslår.

Test-Achats energiekspert Stéphane Dochy vil bli med oss ​​på RTBF-redaksjonen for å svare på spørsmålene dine om den kraftige økningen i gass- og strømpriser. Vi vil svare på spørsmålene dine I den direkte kommentaren nedenfor Mellom middag og 13:30.

Vi inviterer deg til å stille spørsmålene dine nå.

READ  Telenor selger telekomvirksomheten i Myanmar til M1 etter hvert som politisk uro fortsetter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *