Hva betyr det for Donald Trump og hans sjanser til å komme tilbake

Hvis den 45. presidenten blir tiltalt, kan han bli forhindret fra å kjøre eller inneha et offentlig verv igjen.

Mr. Trump Han ble tiltalt i 2020 Han påstår Mishandlet makta hans Ved å hjelpe Ukraina i håp om at det vil forhøre sin politiske rival, Joe Biden. Han ble tiltalt av Representantenes hus Men ble løslatt av senatet.

Amerikanske demokrater Tiltalen kan bli forsinket I løpet av Joe Bidens første 100 dager i emnet, løslatt en senior tjenestemann den påtroppende presidenten for å fortsette sin opprinnelige agenda.

House Majority Whip James Claibern sa at huset ville ta opp anklagene mot Trump denne uken, men de ville ikke sende dem til senatet på flere måneder.

Hva er en beskyldning?

Tiltale Kongressen er i ferd med å straffeforfølge visse tjenestemenn, nemlig presidenten.

Den amerikanske grunnloven inneholder et bredt spekter av forbrytelser som kan føre til tiltale: «forræderi, bestikkelser eller andre høyt profilerte forbrytelser og forseelser.»

Hva betyr det for Donald Trump?

Hvis den 45. presidenten blir dømt, kan han bli forhindret fra å kjøre eller inneha et offentlig verv igjen. Dette vil gjøre slutt på enhver snakk om et comeback i 2024.

Det amerikanske senatet har makt til å forhindre Trump fra å gjøre det, og en folkeavstemning om det må vedtas med simpelt flertall. Det er presedens for Senatet for å forhindre at offentlige tjenestemenn vender tilbake til embetet etter tiltalen. Dommerne Robert Arcbolt (i 1913) og West H.

En folkeavstemning om dette kan bare finne sted etter tiltalen.

Utenfor dette, hvis Trump blir tiltalt, vil han også miste tilgangen til den offentlige interessen han får.

READ  Frankrike: Media og personligheter er sinte over bruken av bildene deres i Jemmoor-klippet

I henhold til eks-presidentloven fra 1958 vil han bli nektet en årlig pensjon på 200 000 dollar, 1 million dollar i årlig reisegodtgjørelse og ekstra finansiering for sine fremtidige ansatte. Men takket være en ordre signert av forgjengeren Barack Obama, vil Trump fortsatt være garantert detaljer om sin livstidens hemmelige tjeneste.

Hvis Trump prøver å tilgi seg selv før han trekker seg, slik ingen president har gjort før, vil situasjonen bli betydelig mørkere.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *