Hva du trenger å vite om det amerikanske senatforsøket

Hva skjer etterpå?

Rettsaken vil fortsette i flere dager, kanskje i flere uker.

Et tredjedels flertall i Senatet vil føre til eks-presidentens dom.

Senatetest 2021 Tidsplan

Demokratens høyttaler Nancy Pelosi sendte ut en beskyldning den 25. januar og beskyldte Trump for å «anspore til opprør.» Det betyr at rettsaken skal begynne 27. januar, men flertallsleder i Senatet Chuck Schumer sa. Trump kommer til å bygge sitt forsvar.

Klokka 13.00 (GMT klokka 18.00) 9. februar begynner forhandlingene med en fire timers debatt mellom siktelederne og presidentens rådgiver om rettssaken er konstitusjonell. Hver side må ta stilling til klokka 17.00 (GMT kl. 22.00). Etter debatten vil Senatet stemme om den tidligere presidenten har makt til å prøve. Demokrater vil sikkert vinne denne avstemningen. De trenger et enkelt flertall på 51 stemmer.

Åpningsargumenter begynner klokken 12 onsdag (17:00 GMT). Saken og Trumps forsvarsteam vil ha 16 timer i løpet av de neste to dagene til å komme med saken. Etter presentasjonene vil senatorene ha totalt fire timer på å avhøre husledere og Trumps advokater.

Argumenter om hvorvidt senatet vil vurdere innkalling og bevegelse om å vitne om dokumenter vil bli delt likt mellom partene i fire timer. Hvis senatorene har bedt om det, før avstemningen begynner, vil det være fire timer på å avslutte debatten, med debattid.

Trumps advokat, David Shoen, ba om et moratorium for jødisk sabbat, som begynner ved solnedgang fredag ​​og slutter på lørdag. Forespørselen ble trukket tilbake, noe som betyr at rettsaken kan fortsette til lørdag.

Hvordan fungerer det og hvor mange stemmer trengs?

Tiltalen betyr ikke at en president skal fjernes fra embetet. Det fortsetter som et lovforslag som passerer lovgiveren.

READ  Keystone XL rørledningsprosjekt trykt

Først må et flertall i Representantenes hus – 218 av 435 medlemmer – godkjenne tiltalsartiklene som tidligere ble godkjent av komiteen. Ladeartikkel Går enkelt i menigheten.

Lovforslaget går nå til senatet, hvor det trengs to tredjedels flertall for å anklage presidenten – så regningen må støttes av et stort antall republikanere.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *