Hva du trenger å vite om kystbruning

Beskyttelse av Amazonas , EarthxTVs siste filmspesialprogram, forklarer behovet for disse handlingene og hvordan man kan arbeide i solidaritet med Urfolkslandsbyer for å bevare Amazonas.

Amazonas regnskog og urfolksstammene som kaller det hjem, er i fare. De siste vitenskapelige rapportene forutsier det verdens største regnskog vil kollapse i 2064 , som fører til farlig vannmangel, katastrofalt tap av biologisk mangfold og mye mer. Når økosystemet brytes ned, vil det også miste evnen til å lagre karbon, og flytte fra en karbonvask for planeten til en karbonkilde. En studie fra 2020 estimerte at Amazonas allerede er det i ferd med å bli et nettverk. karbonemitter . Å overskride denne terskelen vil føre til at klimakrise gå i full gang.

Uholdbar utvikling, avskoging husdyr og soyaproduksjon er de viktigste synderne i denne raske ødeleggelsen. . Ulovlig gullgraving det spiller også en viktig rolle.

Prinsessens smaragd av Belgia, president for Leopold III-fondet for leting og bevaring av naturen og en av medvertene til den 3-timers spesialen, beklaget det dystre utsikten.

“Den nåværende tilstanden til Amazonas regnskog er forferdelig,” sa han til EcoWatch. “I løpet av 2019 og 2020 fortsatte avskogingen med en forferdelig hastighet og skala. I fjor økte den med 30 prosent fra det som allerede var et rekordår i 2019.”

Bevaringsjournalisten påpekte også hvordan < / a>, en kjent pro-utvikling, anti-Amazon, anti-urfolks kandidat. Bolsonaro han ble valgt med støtte fra “den såkalte BBB (storfekjøtt, kuler og bibelen)”, en veldig mektig lobby bestående av militæret, kristne evangelister og kjøttprodusenter, sa prinsesse Esmeralda. Han anslår at nesten 20 prosent av Amazonas hadde gått tapt det siste halve århundret.

READ  Vennestjernen Jennifer Aniston roser Nicola Sturgeon til en hær av fans

Dessverre har ikke forsøk på å stoppe ødeleggelsen vært nok.

I følge Rob Harding, utøvende produsent av Beskytte Amazonas , “Det internasjonale samfunnets forsøk på å fremme et sunnere Amazon har hittil mislyktes … Det haster med denne situasjonen er klar.”

Med henvisning til motivasjonene bak lanseringen av det spesielle prosjektet la Harding til: “Det er ingen bedre tid enn nåtiden for å bidra til å øke bevisstheten og inspirere til meningsfylt handling ved å innpode en følelse av globalt kollektivt ansvar. Vi tror at Beskytt Amazonas vil gjøre alt det ovennevnte. ”

Filmhendelsen, et sjeldent samarbeid og forsterkning av urfolksstemmer og deres allierte, samler noen av verdens viktigste aktører innen bevaring, inkludert Jane Goodall, legendariske urfolksrettighetsadvokater Chief Raoni Metuktire og Chief Ninawa Huni -Kui og Sea Shepherd Paul Watson , grunnlegger av Conservation Society, på samme virtuelle scene for å markere vårt kollektive ansvar overfor regnskogen.

Alle forsvarer avgrensningen av urfolk i Amazonas som en effektiv forebygging mot katastrofene som tidligere er forutsagt. Avgrensning er den konstitusjonelt ordnede føderale prosessen der urfolks territorier blir identifisert og studert for å bestemme og avgrense grenser, forklarte Gert-Peter Bruch, medvert for spesialisten og medstifter av Alliance of Guardians of Mother Nature.

Satellittutsikten over regnskogen gjør det klart at der det er føderalt anerkjente, avgrensede og beskyttede urfolksområder, forblir de rikeste og mest sammenhengende skogene fortsatt, sa Christian Poirier, programdirektør hos Amazon Watch, en partner i spesialprogrammet.

“Dette er egentlig skogøyer i et hav av avskoging,” sa han til EcoWatch. “Alt rundt dem er blitt degradert og avskoget.”

Det er viktig at disse områdene forblir uberørte fordi (1) urfolk er effektive forvaltere av regnskogen, og (2) den brasilianske føderale regjeringen har anerkjent urfolks rettigheter til disse landene og bidrar til å holde aktører borte.

READ  Russland vurderer utvidet krav på arktisk havbunn

“Avgrensningen av urfolk er grunnleggende for Amazonas fremtid, både når det gjelder miljøvern og med hensyn til å respektere urfolks menneskerettigheter, som er de beste vokterne av regnskogen,” sa Poirier. Uten en avgrensning ville “Amazonas slutte å eksistere slik vi kjenner den i dag.”

I teorien, når landet var avgrenset, ville ikke-innfødt utstyr, fasiliteter og beboere være pålagt å forlate, forklarte Bruch. Dette vil gjøre det mulig for urfolk å fortsette å opptre som forvaltere av landet som de har gjort i uminnelige tider.

I Amazonas og til og med på global skala utgjør urfolk rundt 4 prosent av verdens befolkning. Og likevel overvåker de effektivt mer enn 80 prosent av planetens gjenværende biologiske mangfold, forklarte Poirier.

“Fordi de har vist seg å være de beste forvalterne i regnskogen, må vi lære av dem hvordan vi kan forhindre at regnskogen når et tippepunkt,” sa Poirier. “Integriteten til deres territorier er en grunnleggende komponent av det, men det går utover deres territorier. Dette er et verdensbilde som vi må bruke for å forstå hvordan vi kan bevare regnskogen sammen med dets folkeslag: dets skogfolk og dets urfolk. Vi trenger å ha stemmen din sentrert i enhver samtale om landvern og dets forsvarte rettigheter. ”

Beskytt Amazonas krever denne kritiske massen og solidariteten med urfolk for å beskytte deres rettigheter og skogen samtidig. Filmhendelsen fremhever den lange historien med hard innfødt motstand mot de mange anstrengelsene for å frikjenne dem og kaste dem ut av landene sine. Alle talerne insisterer også på at urfolk ikke kan gjøre denne jobben alene.

READ  Forskere vil sende 6,7 millioner sædprøver til månen

Bruch avsluttet med håp om at den spesielle begivenheten igjen ville fokusere verden på disse presserende spørsmålene og minne alle om at skjebnen til de innfødte vergerne til Amazonas er knyttet til vår, og at deres beskyttelse avhenger av beskyttelsen av deres territorier.

“Solidaritet er så kritisk, og … denne hendelsen er et kritisk skritt mot å øke bevisstheten … om arbeidskraft (urfolk) har alltid gjort det til fordel for alle,” sa Poirier. “Hvis de ikke beskytter sine områder, vil hele menneskeheten lide alvorlig.”

Se filmen på forespørsel kl EarthxOnDemand .

En ny spesiell EarthxTV-film krever beskyttelse av Amazonas regnskog og urfolkene som kaller det hjem. EarthxTV.org

Fra artiklene på nettstedet ditt

Relaterte artikler på nettet

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *