Hva er den 25. endringen av den amerikanske grunnloven, og kan den brukes til å fjerne Donald Trump fra embetet?

Det kommer i den fjerde seksjonen, som lyder som følger: “I deres skriftlige erklæring om at presidenten i senatet og høyttaleren ikke skal fullføre myndighetene og pliktene ved sitt embetsverk ved lov når visepresidenten, administrerende direktør eller andre organer, slik som kongressen, utøves ved lov, skal visepresidenten umiddelbart utøve myndighetene og pliktene. Han vil akseptere presidentskapet. ”

I praksis betyr dette at Mike Pence pluss 13 av Trumps 24 kabinetsmedlemmer må være enige.

På hvilket grunnlag kan en president fjernes?

Denne endringen er tvetydig om detaljene. Det er imidlertid klart at senatorene som signerte lovendringen, John de Pierre, den tidligere dekanen for Fordham Law School, som fungerte som en av arkitektene, gjorde det klart at dette burde være basert på «troverdige fakta om presidentens fysiske eller mentale evner» og ikke personlige fordommer.

«Hvis du leser debattene, er ikke politikk og politiske forskjeller inkludert, innflytelse ikke inkludert, dårlig dømmekraft, inkompetanse, latskap eller umoralsk oppførsel – ingen av disse, kan du se i debattene i journal over Kongressen, er ment å bli dekket av seksjon IV,» sa han til Business Insider. .

READ  Russisk folkevalgt sier: "Elite vil bli kvitt Putin, men vet ikke hvordan de skal gjøre det"

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *