Hva er nytt i Norge i 2021?

Her er 2021-regelendringene som kan påvirke innbyggere i Norge.

Et nytt år gir nye regler og forskrifter for oss som bor i Norge. Høydepunkter her.

Stramme kontroller når du starter vaksinasjoner

Dessverre fortsetter den globale helsekrisen når vi går inn i 2021. Selv om antall nordmenn er mye lavere enn i mange andre land, er det bekymringer for at en ny epidemi har vokst siden midten av desember.

Tidligere begrensninger Begrensninger for offentlige og private arrangementer, som forbyr salg av brennevin om natten, Reisebegrensninger og isolasjon Ved ankomst.

Men 3. januar avga statsminister Erna Solberg en uttalelseSuspensjon av sosialt liv“Inkludert et totalforbud mot alkoholservering og en anbefaling om at ingen husgjester skal komme på to uker.

Norge har også lansert et lokalisert vaksinasjonsprogram, som vil bli utgitt landsomfattende de neste ukene. I følge planen skal 70% av Norges 1,3 millioner innbyggere vaksineres i høyrisikogruppen.

Endringer for britiske borgere

De største endringene i 2021 er om britiske statsborgere vil bo eller reise i Norge.

Les mer: Nye regler for briter i Skandinavia fra januar 2021

1. januar endte den britiske konverteringsavtalen med EU. Som EØS-medlem gjelder ikke Norges bevegelsesfrihet lenger for Storbritannia.

Norway UK Brexit Comment

Dette betyr at britiske statsborgere mister den automatiske retten til å bli i Norge. Britene som allerede bor i Norge, vil ikke miste rettighetene i henhold til vilkårene i EØS-avtalen.

De må imidlertid søke om en Nytt oppholdskort For å bevise at de er berettiget. Søknadsprosessen åpner 4. januar.

Brits har ennå ikke bodd i Norge, men planlegger å gå videre, og prosessen er mye vanskeligere nå. Storbritannia er nå klassifisert som «resten av verden» når det gjelder innvandring, noe som betyr at folk fra USA, Australia og mange andre land må søke om arbeidstillatelse på samme vilkår.

READ  La France en argent sur le relais mixte, Norgesmester OL

Det påvirker også reiser for britiske borgere. Briter som vil reise til Norge på ferie, trenger ikke visum, men du må gå inn i den (lange) «andre i verden» -køen på flyplasser. Ditt besøk til Norge (og hele Schengen-området) vil være begrenset til bare 90 dager.

Permanente oppholdskrav

Oppholdstiden som kreves for å søke om permanent oppholdstillatelse er utvidet fra tre til fem år.

Dette gjelder flyktninger med midlertidig oppholdstillatelse og deres familier. Alle andre typer migrasjon er upåvirket.

Den nye regjeringen

Norske statsborgere går til valgene i september for å velge sine 169 parlamentsmedlemmer, hvorfra en ny regjering skal dannes.

Utenfor Oslo parlamentsbygning

Meningsmålinger antyder at små partier ikke har nok støtte til å holde statsminister Erna Solberg i embetet. Ledende kandidater inkluderer Labours Jonas Kahr Ster og The Center Party Trickway Sloxvolt Scripture.

Pensjonsendringer

Pensjon i Norge er vanskelig å forstå, spesielt hvis du har eller har hatt flere jobber. Et nytt prosjekt har som mål å endre det.

En EPK (egen pensjonskonto) er en samling av ulike pensjonsordninger for enkeltpersoner. Dette vil følge deg gjennom arbeidslivet ditt, noe som vil gjøre det lettere å få oversikt og forvalte pensjonskassen.

Du bør allerede ha informasjon om prosessen fra arbeidsgiveren din. En ansatt har rett til å unngå dette, men det må gjøres innen tre måneder etter at endringen ble kunngjort.

Endringer i linjer

Tidligere var alternative behandlinger og kosmetisk kirurgi unntatt fra MVA, og Norges merverdiavgift ble pålagt de fleste varer og tjenester. Hvis behandling ikke er medisinsk nødvendig, vil de nå være underlagt en skattesats på 25%,

READ  Hvordan få det perfekte pokeransiktet

«Regjeringen bør ikke være involvert i å støtte kosmetisk behandling for friske mennesker. Kosmetiske prosedyrer og terapier, blant annet, bidrar til å øke fysisk stress, spesielt blant unge mennesker,» sa Hair MP. Marie Holm Lunseth.

Norske kronesedler

Grenseoverskridende produkter vil bli introdusert med en rekke små skattelettelser, inkludert øl, vin, alkoholfrie drikkevarer, snacks, sjokolade og snacks.

Strenge regler i fiske

Reglene for fiske for turisme utformet til fordel for kommuner langs norskekysten vil bli skjerpet.

Opptil 10 kg fisk kan tas ut av landet som ikke er likt hos de forhåndsregistrerte turistfiskeselskapene. Denne kvoten er nå fjernet, og den totale mengden som kan trekkes ut av Norge reduseres fra 20 til 18 kg.

Les mer: Fiske i Norge

I tillegg kan utlendinger bare ta fisk ut av landet to ganger i året.

Lader riktig kostnad for elbiler

Hvis du er en av mange som eier en elektrisk bil og bor i en Portslock, er dette noe for deg.

Tidligere måtte flertallet av Fortslock stemme for å lade infrastrukturen som skulle installeres. Nå, tilgang til ladeinfrastruktur a Juridisk rett.

Dagpenger er forsinket

Hvis du er ansvarlig for arbeidsledighet (f.eks. Du slutter jobben), kan ventetiden for å motta dagpenger øke fra 12 til 18 uker. Forsinkelsen gjelder hvis du avviser en jobb til fordel for arbeidsledighet uten god grunn.

Registrering av droner

Registrering hos Luftfartstilsynet kreves for alle dronebrukere, mot et gebyr på 180 kroner. Dette gjelder også fritidsflygende droner.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *