Hva kalles denne astronomiske hendelsen som skjedde på mandag en solstorm?

I forrige uke nådde dette utbruddet av solplasma bare jorden i løpet av natten fra mandag til tirsdag.

En solstorm traff jorden natt til mandag. Denne hendelsen, som består av en eksplosjon av solplasma, forårsaker et bombardement av elektromagnetiske partikler som kan forstyrre satellittkommunikasjon og kraftdistribusjonsnettverk.

Men, dette er ikke i går. Den ble observert 14. juli av flere eksperter som jobbet i romvær, og hvis disse partiklene beveget seg med så høy hastighet (flere millioner kilometer i timen), ville de ha nådd Jorden først på mandag.

Derav Aurora Borealis

En magnetisk storm, liten her, har ingen reelle konsekvenser for folk. Foruten å være synlig på østkysten av USA, i form av nordlys.

En solstorm traff jorden tidligere i begynnelsen av juli. Signer en vanlig kosmisk begivenhet, men hver gang den blir observert av forskere. En studie publisert i 2016 i tidsskriftet Naturkommunikasjon En solenergi «superburst» avanserte scenariet, spesielt i stand til å forårsake betydelig skade på satellitter. I februar i fjor fordømte det amerikanske selskapet SpaceX ødeleggelsen av flere titalls satellitter etter eksplosjoner på overflaten av solen.

Hughes Garnier BFMTV-journalist

READ  Firefox vil overvåke Facebooks spionteknikker nøye

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *