«Hva skal vi kalle?», «Alt vi har er Vesten»: Implikasjoner av sanksjoner bekymrer russiske kampanjefolk

Siden Russlands anerkjennelse av de selvstyrende regionene i Donetsk- og Luhansk-regionene i Ukraina 21. februar 2022, og dens uprovoserte invasjon av Ukraina 24. februar 2022, har EU innført sanksjoner mot Russland. Tiltakene kommer på toppen av tiltak allerede iverksatt i 2014 etter annekteringen av Krim og manglende gjennomføring av Minsk-avtalene.

«Enestående økonomiske sanksjoner har blitt pålagt landet vårt. Men hovedmålet deres ble ikke oppnådd av initiativtakerne. De har ikke klart å forstyrre vår finansielle stabilitet«, sa Mr. Michoustin på Moscow Financial Forum i september 2022. Likevel viser det seg at Russland er mer berørt enn det ser ut til. Økonomer sier at Russland for tiden opplever en dyp resesjon etter en nedgang på 4 % i BNP. (BNP) i tredje kvartal. Importen falt også kraftig.

Moskva sier at sanksjonene ikke undergraver Russlands finansielle stabilitet

Daglig Head Ladsday News Under et talkshow på statlig fjernsyn uttrykte noen Putin-kampanjefolk sine bekymringer om virkningene av vestlige sanksjoner. «Russisk høyhastighetsbanesubsan (Modell produsert av tyske Siemens) vil ikke kjøre», spår en forkjemper. «Hva skal vi kjøre med? Hva skal vi kalle det? Hva skal vi gjøre? Har vi lagt merke til det?» Nok en overraskelse. «Anta at vi tar de ansvarlige for retten … men det vil ikke gi oss flere ubåter eller et fly. Alt vi har er Vesten. Vi kan nasjonalisere alt nå, men hva gjør vi neste dag? Et enkelt spørsmål og svar som tilfredsstiller.»

Putins propagandister merker plutselig konsekvensene av sanksjoner: «Alt vi har er Vesten». ©Skjermbilde

I august 2022, En studie utført av Yale School of Management-forskere har allerede sagt det «Bedriftsutganger og sanksjoner lammer russisk økonomi på kort og lang sikt». Eksperter kritiserte spesielt Vladimir Putins valg av statistikk og hans tale som berømmet motstandskraften til den russiske økonomien. Analysen bekreftet at barrierene faktisk var etablert «Fraråde mange selskaper og land fra å fortsette å handle med Russland» Før du legger til at landet kommer til å møte vanskeligheter «For å skaffe reservedeler og råvarer, eller å anskaffe noe viktig teknologi.» Så en påstand som bekreftes av bekymringene til kampanjefolk.

READ  "Han var død og de slo ham brutalt og kastet ham fra en klippe" (Bilder)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *