Hva skjer hvis en asteroide treffer jorden?

Dimorphos-asteroiden fotografert av NASA under DART-oppdraget utført i 2022.
Kreditt: Handout / NASA/Jons Hopkins APL / AFP

En asteroide, omtrent 50 meter i diameter, er på en bane som kan få den til å krasje inn i jorden på Valentinsdagen i år 2046. Astronomer anslår at himmelobjektet, kalt «2023 Dw,» ville ha en sannsynlighet på 1584 for å lande på planeten vår. Hva blir konsekvensene av denne påvirkningen?

«Dette er det som kalles en «bymorder», som betyr en bymorder«, forklarer Marie-Ange Sanguy, sjefredaktør for magasinet Rom og utforskning. Han spesifiserer: «Det er i bunn og grunn en by, en region som vil bli ødelagt av dens innvirkning. Innen vi oppdager den og den kommer, vil vi rekke å gjennomføre backup-systemer, blant annet evakuering av hele området der den ligger. Det skulle komme.»

En mulighet gjort mindre sikker av den høye sannsynligheten for påvirkning i et hav eller hav. Nylige eksempler på asteroidepåvirkninger, selv om de er mindre, gir oss en ide om konsekvensene.

«Meteoritten som ankom Russland, i Chelyabinsk, gjorde en del skade. For eksempel knuste den vinduer, og avhengig av hvor den lander, kan den drepe mennesker. Mais ça ne va pas faire des destructions massives», forklarte Marie-Ange Sanguy. Hun konkluderte: «Pluss ils sont petits, moins ça va faire des destructions massives, et pluss ils auront tendance à se consumer dans l’atmosphère terrestrial avant d» ankommer på gulvet.»

Redaksjonen anbefaler

Nyheter fra RTL-redaksjonen i din postkasse.

Takket være din RTL-konto, abonner på RTL info-nyhetsbrevet for å følge alle nyhetene på daglig basis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *