Hvilke energier? Hvilke kontrakter? noen tjeneste? Svar på dine spørsmål om økende energikostnader

Hvilken type oppvarming er bedre å installere når du har PV-paneler: innsatser/vedovn, pellets eller varmepumpe?

FEBEGs Stephane Bouquet svarte:

Den absolutte prioriteringen, men også den mest lønnsomme, er isolering av tak, vegger og vinduer. Når du når et tilstrekkelig lavt forbruk (maks 10 000 kWh gass, 1 000 liter olje, eller 1 500 kg pellets), så kan du vurdere å installere en varmepumpe.

Selv om fremtidens kraftsystem vil trenge maksimalt fornybar energi (solcelleinstallasjon) og varmeelektrifisering (varmepumpeinstallasjon), bør de ikke vurderes å samarbeide fordi størstedelen (85 %) av solcelleproduksjonen foregår ute. oppvarmingsperiode.

Hvis det er en godt isolert bygning, vil jegDet er nødvendig å sikre at starttemperaturen til varmepumpen, som kommer inn i radiatorene, er så lav som mulig, det vil si 45 grader eller mindre … fordi kraftytelsen vil synke kraftig hvis denne temperaturen øker. Dette betyr ofte at vi ikke lenger kan bruke radiatorene som var der før fordi de ikke tillater bruk av denne lavere temperaturen.

Hvorfor oppmuntrer ikke regjeringen solcelleinstallasjoner ved å hjelpe enkeltpersoner og fagfolk?

Francesco Contino, professor ved UCLouvains svar:

Dette er allerede tilfelle ved reduksjonen av merverdiavgiften for installasjon av solcelleceller. Selv uten denne reduksjonen og uten annen støtte er investeringen i solcelleceller svært lønnsom og kan gjøres ved hjelp av et lån som enkelt kan betales tilbake med besparelser på forbruk.

Er det verdt å bruke en elektrisk varmtvannsbereder i stedet for gass når du har solcellepaneler?

Philippe Mercier, energiekspert ved Test Achats, svarte:

Hvis du allerede har en gassvarmer og ikke har tenkt å gjøre noe arbeid, er det best å vedlikeholde systemet.

READ  Sebastian Voss-Sullivag lager historie for Norge ved å vinne slalom for menn på slutten av verdensmesterskapet i kunstløp

På den annen side, i anledning arbeid, gjør installasjonen av en elektrisk varmtvannsbereder eller til og med på grunnlag av en varmepumpe (også kalt termodynamisk) det mulig å øke det autonome forbruket.

Det er derfor en prosess av langsiktig omfang når det er et differensiert mål mellom forbruk og reinjeksjon.

Dessuten, hvis du allerede har en ballong, er en rimelig og effektiv prosess å legge et ekstra lag med isolasjon rundt den.

Mer informasjon finner du på Test Achats nettside her:

https://www.test-achats.be/maison-energie/energie-renouvelable/dossier/enhance-self-consumption-photovoltaic-production/electric-water-heater

Skal nattmåleren fjernes og byttes til én time når vi har solcellepaneler som ikke dekker hele husholdningens forbruk?

Francesco Contino, professor ved UCLouvains svar:

Det spørsmålet betyr er at vi fortsatt har en gammeldags teller, som fungerer baklengs. En timeteller beregner forbrukt eller re-injisert kilowattime på samme måte, når som helst på dagen eller uken.

Når vi har en to-timers teller, telleren»natt«Teller kilowattimen forbrukt om natten, men også i helgene. Mens telleren»dag«, beregner kilowattimer som forbrukes på dagtid i løpet av uken. Når du har solcellepaneler kan det skje at du på dagtid injiserer mer enn du forbruker. Da vil måleren løpe mer opp ned enn du har snudd rett opp.»

Dermed, hvis du i løpet av året re-injiserer mer enn du forbruker, kommer du inn på nettverket igjen gratis.

Det er imidlertid en nyanse, for ved å bytte til monotime øker kostnadene for kilowattimer om natten, så det er en beregning som må gjøres. Dessuten er dette systemet i overgang, og vi vil snart gå videre til å måle hva som forbrukes og gå inn på nytt til forskjellige tariffer.

READ  Paris-børsen: Bears Unleashed

Hvorfor er det ingen premie for strømlagringsbatterier i Vallonia når de er i Flandern?

Dette er den eneste svakheten til solcellepaneler, som allerede er lønnsomme: I dag må du ideelt sett bruke all energien som produseres i løpet av dagen.

Batterier er fremtidens vei. Prisen er imidlertid fortsatt veldig høy, og investering er ikke lønnsomt uten en premie. Men eksperter mener at, som med andre teknologier, vil ytelsen gradvis øke og prisen synke. Tildelingen av bonusen forblir et politisk valg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *