Hvilket land har bevilget flest midler til teknisk lindring under pandemien?

Pandemien har rammet kunst- og kulturindustrien hardt.

I kjølvannet av budsjettmangel forårsaket av nedleggelsen i hele sektoren, ba advokater regjeringer om å komme med et bud Målrettede nødredningsaksjoner for kulturen. De fleste av dem svarte i noen grad på samtalene sine, og forsto den viktige rollen kulturen kan spille for å støtte den bredere økonomien. Men hvilket land ga mest?

Vi la til totale nødhjelpspakker fra ni land over hele verden for å vise deg hvordan de sammenligner seg. Vi så på dollarstørrelsen på hvert lands redningsplan, og beregnet deretter det totale beløpet per innbygger for å ta hensyn til forskjeller i befolkningsstørrelse.

Vi forsøkte å få en anstendig geografisk spredning og innhentet informasjon direkte fra de relevante myndighetsavdelingene hvor vi kunne. Tallene viser det totale volumet av kulturhjelp som er kunngjort så langt, inkludert hjelpepakker utstedt i 2021. Befolkningstall ble estimert ved hjelp av Verdens befolkningsanmeldelse.

Visualisering av Grier Filley © Artnet News.

Som med ethvert dykk i data, er det forbehold om funnene våre. Resultatene kan skje til fordel for land som har en bredere definisjon av kultur, eller som ikke har innført en hjelpepakke som er spesielt rettet mot kunstinstitusjoner. I USA har kunstorganisasjoner for eksempel benyttet seg av et bredere tilskuddsprogram for innendørsoperatører, som også dekker steder som kinoer og nattklubber.

For enkelhets skyld så vi bare på hjelp som er tildelt nasjonalt. Noen land på denne listen, for eksempel Tyskland, har gitt ut ekstra tilskudd på det enkelte landsnivå. Kulturnæringer i andre land, som Frankrike og Storbritannia, har også hatt fordeler av sjenerøse sektorovergripende støttetiltak for selskaper, inkludert skattekreditt og regjeringsstøttede ferieprogrammer.

Visualisering av Grier Filley © Artnet News.

Visualisering av Grier Filley © Artnet News.

Når det er sagt, er dette det vi lærte. Mens mye har blitt feiret om Tysklands “Neustart Kultur”, som er verdt to milliarder euro, er det faktisk Frankrike, som har gitt ut 7 milliarder euro til en mindre befolkning, som kommer på toppen av kulturfinansiering per innbygger. Canada følger tett på det europeiske landet og distribuerer tilsvarende $ 124 per person til sin kulturelle sektor.

READ  Det norske selskapet Aker etablerer Bitcoin-investeringsenhet

USA – som har den største dollaravtalen, men også den største befolkningen – ligger på fjerde plass, etterfulgt av Storbritannia og Tyskland. Det minste vi noensinne har registrert, var for Sør-Afrika, som utstedte en redning på 6,6 millioner dollar for de tekniske institusjonene. Se fullstendige oppføringer nedenfor.

Størrelsen på gjenopprettingspakken er i dollar

1. USA: 15,71 milliarder dollar
2- Frankrike: 8,3 milliarder dollar
3. Canada: 4,7 milliarder dollar
4. Storbritannia: 2,74 milliarder dollar
5- Tyskland: 2,37 milliarder dollar
6- Norge: 543,9 millioner dollar
7- Sør-Korea: $ 269,1 millioner
8- Singapore: 55,6 millioner dollar
9. Sør-Afrika: $ 6,64 millioner

Restitusjonspakke størrelse per person

1. Frankrike: $ 126,90
2. Canada: $ 123,70
3- Norge: $ 98,90
4. Sverige: 55,30 dollar
5. De forente stater: $ 47,30
6. Storbritannia: $ 40,20
7. Tyskland: $ 28,30
8- Sør-Korea: $ 9,40
9- Sør-Afrika: $ 0,10

Fortsatt Artnet Nyheter på Facebook:


Vil du holde deg på toppen av kunstverdenen? Abonner på vårt nyhetsbrev for å få nyheter, åpne intervjuer og knase ting som beveger samtalen fremover.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *