«Hvis jeg blir bekreftet, må jeg stoppe alt»: Yves leier leiligheten sin i Liège på Airbnb, frykter ny belgisk skatt

Yves, bosatt i Liège, kontaktet oss via den oransje «Varsle oss»-knappen for å fortelle oss om hans bekymringer. Denne eieren leier jevnlig ut leiligheten sin på Airbnb. Man frykter at med alle skattene som er pålagt av lovgiver de siste månedene, er det ikke lenger lønnsomt å leie bolig for en kort periode.

«Hver helg i hver måned er det reservasjoner.« Overfor oversiktstabellen over husleie for leiligheten hans, blir Yves engstelig. Kontakt oss Liégeois via den oransje knappen som varsler oss.

Han frykter at skattesystemet som er innført av myndighetene ikke lenger vil gjøre det lønnsomt å leie boligen hans i korte perioder. Familiefaren leier jevnlig leiligheten sin gjennom Airbnb-plattformen. Beliggenheten gjør at forbipasserende reisende raskt kan kontakte ham og bo i leiligheten hans. «Det er et lite økonomisk bidrag. Leiligheten får betale for seg selv, betale for energien sin. Det er ingen stor seier.»Han sier.

Hadde jeg leid den ut for året, hadde jeg tjent mer

I 2019 begynte Yves å leie ut leiligheten sin. Etter separasjonen fikk han en leilighet i favorittbyen sin i 2017: Kork. «Målet var å komme nærmere barna mineforklarer han. Like etter møter Eve en ny kjæreste og flytter gradvis inn hos henne.

Resultatet er at leiligheten hans blir mer og mer fri. for han Kom igjen da Ideen om å legge den ut for utleie på Airbnb. «Hadde jeg leid den ut for året, hadde jeg tjent mer. Men tanken er å holde det fleksibelt og nå barna mine som har skolen sin i nærheten. Og for oss, å kunne komme dit når vi er ledige.»

«Jeg elsker byen min»

Yves definerer seg fremfor alt som en elsker av byen sin: Kork. Leieleiligheten din promoterer byen din, men også en mulighet til å ta imot turister fra alle samfunnslag: Tyskland, Quebec Nederland, etc. «Jeg har alltid vært fra Liege. Jeg flyttet aldri, selv når jeg jobbet i Brussel eller Charleroi. Jeg elsker byen min, jeg har alltid promotert byen min.« våre varsler Han overlater dokumenter om området sitt til leietakerne og sier ikke spar på råd: «Det er et ekte turistagentsystem. Jeg gir råd om restauranter, utflukter og museer«Han sier.

READ  La soja ha establecido un precio récord y está despertando el interés del gobierno por los ingresos en dólares

grab_20221026_174109_599

Skatter som vil avhenge av hyppigheten av utleien

Siden han ble «vert» på gigantens nettside amerikanskives inntekt vokser. Men i år vil inntektene – som for alle plattformens andre eiere – ikke lenger kunne unnslippe skattemyndighetene. Faktisk har Belgia tvunget boligutleieplattformer som Airbnb til å samarbeide med skattemyndighetene. Konkret må bedrifter som Airbnb nå hvert år Å kommunisere Skatteetaten er ansvarlig for beløpene som mottas av enkeltpersoner som leier ut eiendommen sin. Det eneste problemet er at funksjonene og mekanismene til disse avgiftene fortsatt ikke er klare for noen, inkludert Eva. Han frykter at denne lille ekstrainntekten forsvinner. «Hvis det blir bekreftet, må jeg stoppe alt.»

Skatteetaten vil skille mellom tilfeldige og profesjonelle leietakere.

  • Hvis det er tilfeldig, tas det hensyn til tre typer skatter: en på formueinntekt, en annen på løsøreinntekt og en på diverse inntekter (renhold, frokost osv.).
  • På den annen side, dersom skattemyndighetene ser på virksomheten som en yrkesvirksomhet, så anses inntekten som yrkesinntekt og beskattes derfor som sådan.

Så hvordan vet du hvilken av de to kategoriene du faller inn under? Florence Angelesi er talsperson for FPS Økonomi. er detaljene:Når du leier boligen din gjennom Airbnb, vil vi vurdere hyppigheten av leie av eiendommen samt din investering i tid og penger.. FISC spesifiserer ikke en eksakt sum for å skille mellom de to mulighetene: «Det er ingen tall som avgjør om du har en profesjonell inntekt eller ikke. Det er virkelig investeringen av tid og penger som vil avgjøre om det er en profesjonell inntekt …«Først!

READ  Fed forblir pessimistisk, selv om Bidens sult treffer $ 6 billioner

Uklarheten ifølge Yves etterlater tvil for følgende selvangivelse: «Hvis det ikke er definisjonen på noen ganger hver helg, ville jeg blokkert helger slik at jeg ikke kommer inn på (bedrifts)skatt. Leiligheten vil bli mindre tilgjengelig og dermed mindre lønnsom, og på et tidspunkt slutter jeg å selge eller leie den ut for hele året.»

leid

I tillegg kommer nye forskrifter. Faktisk, siden 1. juli 2022, er levering av møblert innkvartering underlagt merverdiavgift på 6 %. I rask rekkefølge fikk lovgivere hendene på skattlegging av overnattinger på plattformen. «Problemet er at vi enten ikke kommer til å tjene eller tape penger lenger, eller så må vi øke prisene. Det krever ekstra administrativt arbeid, det har et momsnummer osv. Det begynner å tjene mye penger og tiden som går til staten.» Yves insisterer på at han ikke er imot skatter, men anser dem for høye.

Fra SPF Økonomi sin side bør det bemerkes at målet med disse skattene er å «bringe mer rettferdighet på skattenivået. Alle betaler skatt av all sin inntekt.» Verter som ikke fullfører sine fremtidige selvangivelser på riktig måte, vil pådra seg en administrativ straff:Enten bøter mellom 50 og 1250 euro, eller en skatteøkning med en prosentandel som varierer etter tilbakefallet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *