«Hvor er Jackie?»: Joe Biden henvender seg til død MP under tale (VIDEO)

USAs president Joe Biden talte onsdag til et dødt republikansk medlem av kongressen, og stilte flere spørsmål fra pressesekretæren i Det hvite hus, Karine Jean-Pierre, under den daglige orienteringen.

«Hvor er Jackie?» spurte den 79 år gamle demokraten under en tale dedikert til kampen mot fedme og matusikkerhet. «Jeg vil takke alle her,» sa Joe Biden, og merket seg spesielt to andre medlemmer av kongressen, en republikaner og en demokrat, som har vært involvert i disse sakene. I prosessen så det ut til at han så på tidligere Representantenes hus-medlem Jackie Walorski, en republikaner valgt fra Indiana som døde i en bilulykke tidlig i august, som var så engasjert i kampen mot underernæring.

Den folkevalgte bidro aktivt til forberedelsen av et stort toppmøte viet saken, hvor Joe Biden talte onsdag.

Det hvite hus slapp en uttalelse etter hans død der den amerikanske presidenten sa at han var «sjokkert og trist».

Pressesekretær i Det hvite hus Karine Jean-Pierre svarte faktisk ikke da hun onsdag ble bombardert med spørsmål om hvorvidt Joe Biden hadde glemt at lovgiveren var død. Talsmannen sa bare at «han tenkte veldig sterkt på henne» da hun aktivt bidro til arrangementet. «Jeg er ikke plaget,» gjentok han til pressefolk.

Karine Jean-Pierre la til at Joe Biden allerede hadde planlagt å møte familien til lovgiveren som døde på fredag, i anledning av å signere en lov for å hylle hans «bemerkelsesverdige» kamp mot underernæring.

READ  Omtrent 5 % av pasientene som legges inn på sykehuset har falske pass, sa helseministeren

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *