Hvor mange megabyte i en ronbyte? Oppdag 4 nye prefikser for internasjonal organisasjon!

Hjemme er ikke alt dette nyttig, men i datasentrene til de største IT-selskapene, til og med Yotabyte (1024) er ikke lenger nok. Prefikset ble satt på plass i 1991 og etter 30 år trodde det ikke at det ville være på langt nær foreldet.

Den 18. november møttes representanter fra ulike land rundt om i verden på General Conference on Weights and Measures (CGPM) som ble holdt ikke langt fra Paris. Disse delegatenes stemmer førte til standardisering av nye prefikser og førte til hyllen av det uformelle Hellacted and Pronducted, som aldri slo rot.

Utover yottaoktetten, la oss nå snakke om ronnaoktetten (10).27) og quettabyte (1030) for å prøve å finne ut hva dette siste prefikset står for, se for deg at en SSD med 1 kwbyte med data kan lagre 1 milliard milliarder terabyte…ja, det høres egentlig ikke så mye ut!

CGPM ser ikke bare på disse fryktelig store prefiksene og med standardiseringen av Rona og Quetta er det også snakk om uendelig små. Derfor den forrige (10-27) og Quecto (10-30) Den forrige oppdateringen kom for å fullføre serien fra 1991.

READ  «Vi må være på utkikk»: En eksepsjonell begivenhet vil finne sted på himmelen fra 14. juni

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *