Hvor mye penger trenger du for å tjene anstendig i Belgia i dag?

Enten det er prisen på strøm eller gass, eller de stigende prisene på daglige forbruksvarer på grunn av inflasjon, er du stadig mer bekymret for om du kommer deg gjennom måneden? Du er tydeligvis ikke alene i denne situasjonen: alles kjøpekraft har gått ned, og selv om lønnen din har virket anstendig for deg så langt, kan det virke latterlig for deg nå.

I videoen, noen tips for å spare penger:

For å finne ut hvor vi står på en skala over gjennomsnittslønninger i Belgia, rapporterer RTBF på sin side gjennomsnittslønnen for belgiere basert på siste statistikk som dateres tilbake til 2019 fra Statbel, det belgiske statistikkkontoret. Den viser at en heltidsarbeider tjener i gjennomsnitt 3 758 euro per måned. Har du inntrykk av at du ble helt oppslukt av å lese dette beløpet som avviker så mye fra lønnen din? Vær trygg, gjennomsnittet virker høyt, fordi 9% av belgierne tjener mer enn 6000 euro per måned, noe som øker gjennomsnittet.

For å få en idé nærmere virkeligheten, er det bedre å se på gjennomsnittslønnen, det vil si minimum som deler befolkningen i to deler, en tjener mer og den andre mindre. Her blir totalbeløpet 3.486 euro per måned, eller netto ca 2.250 euro per måned. Også her er det beløpet fortsatt kvalifisert, fordi halvparten av belgierne tjener mindre enn dette beløpet. I følge denne rapporten tjener de to ytterpunktene av befolkningen mindre enn totalt €2295 per måned for de fattige og mer enn €5886 for de rike.

Les også: Med hvilken inntekt regnes man som «rik»?

READ  Mange potensielt farlige produkter trekkes tilbake fra salg av Afsca!

Tjener du nok til å leve i verdighet?

Når du leser disse tallene, kan du ubevisst klassifisere deg selv som «rik», «fattig» eller «gjennomsnittlig». Bare her er ikke lønn den eneste indikatoren på om du tjener nok til å leve i verdighet. Som det fremgår av en studie med tittelen «Fattigdom, bolig og energi» Gjennomført av økonom Philip Devitt og Institute for Sustainable Development (IDD), vil det fremfor alt avhenge av livssituasjonen til hver enkelt person. Avhengig av om du er en enslig forsørger, om du nyter godt av sosiale avgifter, og om du fyrer opp med gass eller olje, gir ikke samme inntekt samme levestandard. Dermed er ikke inntekt den eneste indikatoren som må tas i betraktning for å vite hvor en person befinner seg i gjennomsnitt.

I videoen, hvordan holde seg varm i vinter:

Hvordan beregner du levestandarden din?

For å finne ut hvor du egentlig står, vil det være nødvendig å analysere situasjonen din på en global måte. For å gjøre dette, gå gjennom alle utgiftene dine og kategoriser dem etter kategori, på den ene siden nødvendige og primære utgifter, på den andre siden sekundære utgifter, relatert til aktiviteter, underholdning, utflukter osv. I den første kategorien, husk å angi beløpet på lånet eller husleien, dine ulike regninger (vann, gass, elektrisitet, mat, transport, forsikring osv.) og legg til dette beløpet uventede utgifter knyttet til reparasjoner, havari eller andre ting . Du kan deretter beregne månedlig gjennomsnitt. Du vil da ha en klar ide om hvor mye du kan sette av til sekundære utgifter. Du kan deretter planlegge din neste ferie, budsjettere for å spise ute, gå på kino, budsjettere for en månedlig gave osv. En god måte å finne ut om du lever en passende livsstil for din økonomiske situasjon.

READ  Norse Atlantic Airways: En ny transatlantisk forstyrrelse

Ikke gå glipp av flere livsstilsnyheter på sosoir.lesoir.be Abonner nå på våre nyhetsbrev Ved å klikke her.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *