Hvordan en popstjerne var med på å inspirere elbilrevolusjonen i Norge

Men vil sjåførene omfavne denne kontrollen over ladevanene? «Sannheten er at det er veldig enkelt å finne nok lavtider for å fylle bilen neste dag,» sier Kjetil Ingeberg, direktør for AFRY Consulting i Norge.

«Irritasjonen for eieren av elektrisk kjøretøy er faktisk nesten null … det viktigste er hurtigladestasjoner. På toppdager ser vi veldig store køer.»

I Storbritannia samsvarer ikke incentiver med et tilskudd på £ 3000 for lavutslippsbiler med generøsiteten i Norges ordninger, ettersom elbiler fremdeles generelt er 15 til 30 prosent dyrere – selv om dette vil bli utlignet av kostnader Billigere løp.

«I løpet av livet hennes, hva som helst [electric] Ben Volser, leder for infrastrukturrådgivning ved KPMG i Storbritannia, sier at det å operere opp til et gjennomsnittlig kommersielt kjøretøy vil være billigere å betjene, men det er ikke hva den gjennomsnittlige personen tror. «Spørsmålet om kostnadsparitet må behandles, og det vil bli tatt opp.»

Jill Noel, direktør for Electric Car Association of England, sier hun håper 0% -skottlånsordningen kan replikeres over hele Storbritannia.

«Jeg tror det viktige poenget å lære av Norge er at vi må se bærekraftig på insentiver,» legger hun til.

Imidlertid øker salget i Storbritannia. Ekstra komponentsalg utgjorde omtrent en av ti solgte biler i løpet av 2020, med 435 000 nå på britiske veier.

I fjor lovet Boris Johnson at regjeringen ville investere 2,8 milliarder pund for å støtte elbiler, inkludert ladepunkter, i tillegg til de 21 000 ladepunktene spredt over hele landet. Det arbeides også med å forbedre sjåføropplevelsene, og konsultasjoner er planlagt snart.

READ  Ny norsk containerrederi på vei til Humber

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *