Hvordan få sommeren til å vare (nesten) for alltid

Sommeren på den nordlige halvkule begynte offisielt 20. juni, dagen på året med de lengste sollysstundene, når jordaksen er på sin maksimale helling, 23,5 grader, mot vår lokale stjerne.

Og likevel føles det allerede som om han glir bort. “Pappa,” sa en tenåringssønn og så på listen over planer om å komme oss ut av huset som vi hadde tegnet for ham, “jeg føler at sommeren kommer til å gå.” En venn kommenterer på Twitter: “Julio ?? Noen burde finne ut hvordan dette skjedde. “

Vel, jeg skal fortelle deg det, og jeg har noen forbedringer å foreslå.

Først må du huske at sommeren, som definert for øyeblikket, er en svindel; korthet og skuffelse er bakt. Tradisjonen hevder at sommersolverv er den første sommerdagen, men hva da? Alt er fornektelse derfra; hver dag som følger er mørkere enn den siste, til solverv i slutten av desember. Det er ikke oppbyggende. Det er ikke gledelig eller spennende. Det er ikke “begynnelsen” på noe bortsett fra en langsom nedstigning til isete mørke og død. Det er begynnelsen på høsten, ikke sommeren.

Virkelig, for dramatiske fortellende formål, bør sommersolverv markere slutten av sommeren, eller i det minste midten av den. Noe som faktisk gjør det.

Dumt meg, jeg hadde alltid antatt at “midtsommer” var, vet du, halvveis mellom “forsommeren” og “tidlig høst”, 25. juli eller så. Men tydeligvis har jeg ikke brukt nok tid på Wikipedia, hvor jeg fikk vite i går at “midtsommer” for store deler av verden er synonymt med fødselsdagen til Johannes døperen, nøyaktig seks måneder før jul. Praktisk talt i dag.

READ  Produkter for kjæledyrernæring er sunnere, mer funksjonelle og renere enn noen gang

Ja, du hørte det riktig: sommersolverv skjer bare noen få dager etter den offisielle sommerstarten. Hvis det ser ut til at sommeren allerede har gått halvparten, er det fordi den er det.

Det er derfor klart at den enkleste måten å gjøre sommeren lengre, om ikke kanskje evig, er endre startdato. Hva med begynnelsen av mai, tidligere kjent (for ingen) som midt på våren? Eller skyv den til vårjevndøgn, når dagslysminuttene begynner, vet du, Start – Overgår minuttene av natten? Naturligvis vil det bety at vi starter våren på desember-solverv, som, for å være ærlig, ville løse flere problemer jeg har med vinteren.

Et annet alternativ, mindre enkelt: Bo et annet sted. Deadhorse, Alaska, kanskje. Svalbard, i Norge. Eller hvor som helst nord for polarsirkelen, hvor solen stiger i midten av mai og ikke setter igjen før slutten av juli; “årets lengste dag” varer i flere uker.

Eller det er HD 131399Ab, en ekstrasolar planet 320 lysår unna. Planeten kretser rundt en stjerne (en gang hvert 550 jordår) som også kretses av to andre stjerner, og over en periode på ca 140 jordår er den ene solen eller den andre alltid høy, og gir konstant dagslys. Sommeren ville vare livet ut og lenger. (Unngå imidlertid vinteren som varer livet ut.)

En tredje, mer utfordrende, men til slutt mer tilfredsstillende måte å få sommeren til å vare lenger: Juster perspektivet ditt. Ha med meg her for logikk.

For å si det åpenbare flyr sommeren fordi vi liker det. For å være presis, i enhver situasjon, “flyr” tiden nettopp fordi du ikke tenker på det. Du er opptatt med jobb, tapt i en bok, langt inne i samtalen, planlegger Scrabbles drapsmann – du er nedsenket, engasjert. Du ser opp: Hvem, hvor gikk tiden? Du mistet oversikten.

READ  De beste britiske bilturene

Legg merke til de viktige resultatene. En, som insisterer på tid, sporer den, får den til å bevege seg sakte. (Tenk: endeløs middag). To, du kan miste oversikten over tid, men per definisjon skjønner du det ikke før senere. Tiden flyr ikke i nåtid; den har nettopp fløyet.

Og tre: på slutten av dagen er opplevelsen at “tiden fløy forbi” positiv. Det er en indikasjon på godt brukt tid, eller i det minste fullt opptatt, på mental helse og forhåpentligvis tilfredshet. Hva er livsglede hvis den ikke glemmer hvilken tid det er? Gjekk vi ikke alle det siste året uten å gå noen steder, og så ingen, kryp gjennom timene og dagene mens vi lurer på når bønnen endelig skulle ta slutt? Hvor fint var det?

Så omfavn det. Har sommeren startet? Er halvparten ferdig ennå? La den fly, vel vitende om at du vil kunne reflektere kjærlig på flyturen senere. Det er poenget med vinteren, så vidt jeg vet.

SYRAKUS – Det er blitt oppdaget gjennom vitenskapelige eksperimenter at det “onde øye” til gammel overtro har et bestemt grunnlag i faktumt, ble rapportert her i dag under avslutningsøktene til American Association for the Advancement of Science av Dr. Otto Rahn, professor i bakteriologi ved Cornell University. Han snakket om sin nylige forskning om “innflytelsen av menneskelig stråling på mikroorganismer.”

Det menneskelige øye, uttalte Dr. Rahn, som oppdaget for bare noen få dager siden, utstråler en form for stråling som ligner i virkning med ultrafiolette stråler og sterk nok til å drepe gjærceller hvis de holdes nær nok.

READ  Forskere vil bygge en solenergiark på Månen for å beskytte jordarter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *