Hvordan finner du wifi-passordet ditt på en smarttelefon?

«Hva er wifi-koden din?«Hvis du er redd for dette spørsmålet, og ser det så snirkle seg bak installasjonsboksen for å finne dette jævla passordet, så har vi gode nyheter til deg. Ingen grunn til å svette, faktisk, ta tilbake den dyrebare sesamen som du har fått.» gir tilgang til Internett-tilkoblingen din. Det har aldri vært så enkelt: det tar bare noen få klikk å finne det på smarttelefonen.

Trenger du å koble en ny enhet til Wi-Fi? Enten det er for deg, hvis du har forelsket deg i en ny datamaskin eller et nytt nettbrett, for eksempel, eller for en gjest som ønsker å kunne dra nytte av din flytende og raske tilkobling, må du gå inn i den berømte passord som beskytter det trådløse nettverket i hjemmet ditt. Men med mindre du har et perfekt fotografisk minne, er det ikke en lett oppgave. Med god grunn er den dyrebare sesamen vanligvis en serie med tall, bokstaver og symboler som ikke gir mening, vel vitende om at det anbefales å lage en kompleks kombinasjon for å hindre ondsinnede mennesker i å kunne tyde den. Og siden det heller ikke anbefales å skrive det på papir, vet du aldri, oppstår spørsmålet: hvordan kan du finne Wi-Fi-passordet ditt? Den gode nyheten er at med våre smarttelefoner har det blitt en enkel oppgave. Vi viser deg hvordan du gjenoppretter den fra en mobil, iOS eller Android, som allerede er koblet til nettverket.

Hvordan gjenopprette wifi-passord på iPhone?

Inntil nylig var det et umulig oppdrag å vise Wi-Fi-passordet ditt på iPhone. Så sikkert, Apple tar seg av å forenkle livene til sine lojale kunder, vi kunne allerede dele det på en annen enhet flankert av det bitte eplet, ganske enkelt ved å bringe det nærmere den som er koblet til nettverket. Men ting ble mer komplisert når det kom til en konkurransedyktig modell… Halleluja! Den kaliforniske giganten endte opp med å gjennomgå sin kopi og tillater nå, med iOS 16, å vise og til og med kopiere et Wi-Fi-passord på iPhone. Og du vil se, det er veldig enkelt:

 1. Sørg for at iPhone har iOS 16-oppdatering eller senere versjoner;
 2. møtes kl innstillinger ;
 3. Gå inn i fanen trådløst ;
 4. Å velge ønsket nettverk ;
 5. jeg rørte skjult passord ;
 6. Etter å ha bekreftet identiteten din gjennom ansiktsgjenkjenning ansiktsidentifikasjon eller fingeravtrykkleseren Touch ID, vil du se passordet vises. Deretter kan du også kopiere den for ganske enkelt å kommunisere den til en tredjepart.
READ  Curran ser etter ledetråder om menneskelig spredning i Europa langs Donau

Hvordan gjenopprette wifi-passord på Android?

På Android-smarttelefoner er det også mulig å finne Wi-Fi-passordet til et nettverk som er lagret på enheten, med bare noen få klikk. Faktisk har Google strømlinjeformet prosessen i det berømte operativsystemet som, som en påminnelse, kjører de fleste modellene bortsett fra Apples og, i noen år nå, Huaweis. Siden Android 10-versjonen, rullet ut i 2019, er alt du trenger å gjøre å følge den samme veien som lar deg dele wifi-en din via en QR-kode. Her er trinnene:

 1. Åpne innstillinger din mobiltelefon;
 2. Gå til wifi-menyensom finnes i kategorien «Nettverk», «Internett» eller til og med «Tilkobling» avhengig av versjonen;
 3. Å velge ønsket nettverk ;
 4. så velg alternativet «Del». viser en QR-kode;
 5. Etter autentisering, gjennom ansiktsgjenkjenningssystemet eller fingeravtrykkleseren, vil du se wifi-passordet vist under en QR-kode. Hvis det er en annen smarttelefon eller nettbrett du vil koble til nettverket, kan du skanne denne QR-koden for å dele forbindelsen enklere.

Enkelt, ikke sant? For å gå videre, inviterer vi deg til å finne andre praktiske veiledninger i arkivet vårt dedikert til Wi-Fi, hvor du kan lære hvordan du endrer Wi-Fi-passordet eller noen tips for å forbedre kvaliteten på tilkoblingen.

Kilder: eple, Fnac-utforskeren, 01 Slett

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *