Hvordan forhindre at tyver endrer iCloud-passordet ditt?

Passordet ditt for iPhone-låseskjermen er den første sikkerhetsbarrieren til din iPhone. For selv om du har stilt inn enheten til å låse opp med Face ID, tvinger iOS deg noen ganger til å taste inn opplåsingskoden for å få tilgang til enheten. Dette skjer spesielt etter omstart av iPhone, eller i tilfelle for mange Face ID-forsøk har mislyktes.

Men denne koden er mye mer enn en første beskyttelsesbarriere for din iPhone. Det er et av de viktigste sikkerhetselementene. Fordi alle som kan denne koden vil kunne få tilgang til iPhone-dataene dine, men også og fremfor alt tilgangsnøkkelringen din, og derfor alle passordene dine. Så det er ikke vanskelig å forestille seg konsekvensene hvis enheten din ble stjålet av en kjeltring som ville ha sett den og beholdt opplåsingskoden din mens du skrev den inn på skjermen.

Som en fersk Wall Street Journal-undersøkelse avslører, bruker flere og flere mobbere denne teknikken. Etter å ha oppdaget målet deres, ser de henne og gransker hver eneste bevegelse hennes i håp om å se henne skrive inn opplåsingskoden på skjermen til enheten hennes. Når opplåsingskoden er kjent, er alt de trenger å gjøre å stjele enheten for å bruke den fullt ut og fremfor alt hindre deg i å gjenvinne kontrollen over den. Fordi iPhone-opplåsingskoden vil gi dem beskjed om Apple ID-passordet ditt. Derfor vil de kunne endre det og, hva verre er, deaktivere alle sikkerhetstiltakene som du har kunnet sette inn, for eksempel aktiveringslåsen med Find My. De kan også benytte anledningen til å tømme bankkontoen din, stjele tilgang til visse applikasjoner som Netflix, eller til og med validere betalinger med Apple Pay.

READ  Politiet sparket for å spille Pokémon Go i stedet for å stoppe tyveri

Derfor er det bedre å sørge for at enhetens låsekode er sikker nok. Og det er absolutt å foretrekke å forlate den tradisjonelle firesifrede koden til fordel for en mer kompleks kode. Men du kan også legge til ekstra beskyttelse for å forby enhver endring av iCloud-kontoen din. Ved å aktivere iOS Screen Time-funksjonen, vil du kunne angi et ekstra passord for å ikke tillate endringer i iCloud-kontoen din.

1. Aktiver skjermtid

Hvis du ikke allerede har gjort det, start med å slå på skjermtid på iPhone. For å gjøre dette, gå til innstillingerderetter i menyen skjermtidKlikk på Aktiver skjermtid.

© 01net.com

Oppsettveiviseren for skjermtid starter. Gå videre Aktiver skjermtid og velg denne iphonen er min.

© 01net.com

2. Angi en begrensning

Nå som skjermtid er aktiv på enheten din, må du sette opp en begrensning som forhindrer noen fra å endre iCloud-kontoinformasjonen din.

For å gjøre dette, gå til menyen Innhold og personvern. Finn deretter seksjonen tillate endringer velg deretter alternativet kontoendringer. Send deretter parameteren til Ikke tillat.

© 01net.com

Nå er endringer i iCloud-kontoen din fra enheten ikke lenger tillatt. Men som det er, kan en tyv fortsatt endre skjermtidsinnstillingene for å fjerne denne begrensningen. Derfor må du angi et ekstra passord for å forhindre endringer i skjermtidsinnstillingene.

3. Beskytt skjermtidsinnstillinger

Gå nå tilbake til første side av Innstillinger for skjermtid. For å forhindre at en inntrenger får tilgang til skjermtidsinnstillingene dine (og dermed deaktivere begrensningen du nettopp satte), trykker du på Løs inn skjermtidskode. Still inn koden og skriv den inn på nytt for å bekrefte.

READ  OnePlus kan kunngjøre et OnePlus Pad-nettbrett tidlig i 2022
© 01net.com

iOS vil da be deg om å skrive inn Apple ID og passord for å tillate deg å få en Reservekode for skjermtid, og dermed gjenopprette den opprinnelige koden. Dette betyr at på dette tidspunktet kan en potensiell tyv fortsatt fjerne begrensningen som er satt på skjermtid.

Nå som endringer i iCloud-kontoen din er forbudt, bør den tilknyttede menyen i iOS-innstillingene være nedtonet og utilgjengelig.

© 01net.com

4. Fjern Apple-ID-en din fra nøkkelringen

Den eneste løsningen for å forhindre at en tyv stjeler iCloud-kontoens brukernavn og passord, er å fjerne dem fra nøkkelringen. Derfor bør du være forsiktig med å huske passordet for Apple-kontoen din eller lagre det i en annen passordbehandling, for eksempel Bitwarden.

For å fjerne iCloud-konto-ID og passord fra nøkkelringtilgang, åpne innstillinger på iPhone og gå til menyen Passord. Velg deretter Apple ID-passordet ditt og trykk på knappen SLETT nederst på skjermen.

© 01net.com

Din iCloud-konto / Apple ID-passord er ikke lenger lagret på din iPhone og vil derfor forbli utilgjengelig for en potensiell tyv som har din iPhone-låsekode. Derfor vil du ikke få tilgang til enhetens iCloud-innstillinger eller forsøke å endre passordet knyttet til Apple-ID-en din.

5. Angi et komplekst passord for å låse opp skjermen

Som vi har sett, har noen tyver spesialisert seg på å spionere på deg for å finne ut koden din før de stjeler iPhonen din. Hvis du bruker en enkel firesifret kode, er vanskelighetsgraden for å huske denne koden med godt trente øyne nær null.

Derfor anbefales det sterkt å forlate denne firesifrede PIN-koden til fordel for en sikrere løsning. Og det er bra, fordi iOS lar deg angi andre typer kode: en sekssifret PIN-kode, som er mer kompleks å se, eller enda bedre, en passordfrase. Sistnevnte er på ingen måte det sikreste, siden det ikke er begrenset til tall, men kan bruke hvilket som helst tegn som er tilgjengelig på iPhones virtuelle tastatur.

READ  Arsenal veier tilbud for Sander Berge

For å endre opplåsingskoden for iPhone, åpne innstillinger fra iOS, deretter i menyen ansikts-ID og passordKlikk på endre kode.

© 01net.com

Skriv din gjeldende PIN-kode for å få tilgang til alternativet, trykk i stedet for å taste inn en ny 4- eller 6-sifret kode kodealternativer. velg deretter personlig alfanumerisk kode. Skriv deretter inn en setning du må skrive hver gang du låser opp enheten. Den kan inneholde ord, mellomrom osv.

© 01net.com

Velg en setning du er sikker på at du kan huske. Selv godt trent, noen nysgjerrige øyne som kikker inn i enheten din innen noen få meter fra deg, vil ikke kunne se eller huske hva du skriver på tastaturet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *