Hvordan kan F-35-alliansen mellom piratkrigere sette Russland i en krise

Noen mener at det raskt moderniserende russiske militæret, med sine femte generasjons fly, taktiske atomvåpen, hypersoniske missiler, T-14 Armada-tank og storstilt militær, utgjør den alvorligste trusselen mot USA, NATO og Øst-Europa.

Hvis denne trusselen allerede eksisterer, hvilken fare vil Russland utgjøre for USA? Alliansen Ingen F-35-jetfly blant vennlige europeiske partnere? Hvor mye vil dette endre trusselligningen? Vil fraværet av F-35-jetfly gjøre Europa til en ny dimensjon av sårbarhet? Svaret er åpenbart. Det er klart at den kombinerte virkningen av en multinasjonal F-35-styrke kan være tilstrekkelig for å forhindre en mulig russisk okkupasjon.

Dette spørsmålet virker mer relevant for trusselligningen for Europa, og kan forklare hvorfor land som Sveits anskaffer F-35 jetfly. Det er mange grunner til dette. Alliansen har først og fremst potensial til nettverk i F-35-land-inkludert Storbritannia, Norge, Danmark, Belgia, Polen og Sveits. Selvfølgelig har stealth og femte generasjons egenskaper til F-35-jet potensialet til å angripe, og den motsatte balansen til Russlands Su-57 femtegenerasjons stealth-jager.

Det europeiske F-35 jet-nettverksnettverket, integrert med en felles multifunksjons avansert rumpetroll, dekker et bredt nok geografisk formål til å hindre enhver storstilt russisk landutvikling. Russlands landhær er velkjent Flott Og teknisk sofistikert. Selv om hæren kan være utstyrt eller overveldet av NATOs bakkestyrker av M1 Abrams-tanker og multinasjonale tropper, artilleri, droner, helikoptre og pansrede kjøretøyer, kan tilstedeværelsen av et kombinert F-35-luftangrep være den mest avgjørende faktoren for å forhindre et russisk angrep .

Uten en allianse av F-35-land ville NATO være svært sårbart og overlate luftoverlegenhet til den russiske Su-57. F-22 Raptor er uten sidestykke, men den er bare tilgjengelig for det amerikanske flyvåpenet, og de er kanskje ikke tilstrekkelige til å forhindre russisk okkupasjon. Videre ville fraværet av F-35-jet frata NATO noen viktige overvåkninger, nettverk og luft-bakkeintegrasjon. Overvåkningsteknologi som jet -sensorer og droner er kraftige. Derfor kan F-35-jetfly være viktige for mange feltoperasjoner i enhver kampsituasjon. Jetens evne til å dele informasjon og evnen til å støtte bakkestyrker fra luften endrer blokkeringsligningen. Dette presenterer en potensiell krigsstopp som kan få Russland til å suspendere ethvert angrep i Øst -Europa.

READ  Piden fortalecer la seguridad en el domicilio de una mujer rusa detenida por terrorismo «Diario la Capital de Mar del Plata

Chris Osborne er forsvarslærer for nasjonal interesse. Osborne fungerte tidligere som assisterende sekretær for hæren i Pentagon som en høyt kvalifisert spesialist innen oppkjøp, logistikk og teknologi. Osborne har også jobbet som anker og luftvåpenekspert på nasjonale TV -nettverk. Han har dukket opp som en militærgjestekspert på Fox News, MSNBC, The Military Channel og History Channel. Han har også en mastergrad i komparativ litteratur fra Columbia University.

Bilde: Flickr / US Air Force

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *