Hvordan leve lenger: Japan, Hawaii og Norge blant de sunneste i verden: deres hemmeligheter

Japan, Hawaii og Norge er noen av de sunneste landene i verden, ifølge nyere data. Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) undersøkte befolkninger som lever lengst i gjennomsnitt, og Japan rangerte på toppen, med en gjennomsnittlig levetid på 84,2 år. Norge var det syvende ‘sunneste landet’, med en gjennomsnittlig levealder på 82,9 år, og ifølge Sharecares rangering i 2019 er Hawaii den sunneste staten i USA.

Etter å ha reist til seks forskjellige steder rundt om i verden, inkludert Japan, og intervjuet mer enn 100 lokalbefolkningen og eksperter om deres syn på helse, lykke og lang levetid, skrev Annie for CNBC: “Amerikanerne liker fastfood. Og lett. Hvem har tid til å gjøre noe med så mange trinn? “

Hun la til: “I Japan gjør te -mestere dette med teseremonier, et koreografisk ritual for å forberede og servere te. Under prosessen er fokuset deres så dypt at de ikke tenker på noe annet.

“Det handler om å omfavne det buddhistiske tidsbegrepet,” forklarer Shigenori Nagatomo, professor i filosofi ved Temple University.

“Mange dagdrømmer og tenker at det er noe bedre andre steder enn der de er,” sier han. “Men det er en ypperste virkelighet som utspiller seg foran øynene dine, hele tiden, så du vil fullt ut delta i det.”

IKKE GÅ GLIPP

Annie reiste også til Norge og Hawaii.

Norges nøkkel til lang levealder? Tilbring så mye tid utendørs som mulig.

Hun sa: «En venn av meg som vokste opp i Norge introduserte meg opprinnelig for en filosofi som heter friluftsliv (som oversetter til« livet i det store utendørs »). Friluftsliv -hengivne beskriver det som en følelse, en grunnleggende lengsel etter å tilbringe så mye tid utendørs som mulig. “

READ  Kinesiske prøver kaster lys over månens historie

Å tilbringe bare to timer i naturen har vist seg å være bra for helsen din.

I en studie undersøkte forskere mer enn 19 000 mennesker i Storbritannia om fritiden de tilbrakte i naturen den siste uken, sammen med deres egenrapporterte helse og velvære.

De fant ut at mennesker som tilbrakte minst 120 minutter i uken i naturen så et løft i deres mentale og fysiske helse, sammenlignet med mennesker som ikke tilbrakte tid i naturen.

Forskerne bemerket at det ikke spilte noen rolle hvordan eller hvor folk samlet de 120 minuttene – mange korte turer i nærheten av hjemmet var like effektive som en lengre helgetur i en park.

Hawaii’s hemmelighet til lang levetid? “De lærer historiene sine,” sa Annie.

“For å leve et sunt liv i denne verden, må du kjenne historien din,” sa Greg Solatario, innfødt på Hawaii som bor i det samme landet der han vokste opp.

“Jeg kommer fra dette landet. Familien min kommer fra dette landet. Og jeg tror på en dyp, dyp måte at det å vite hvor jeg kommer fra hjelper meg å holde kontakten og forbindelsen hver dag. “

Annie la til: «Som 50. generasjon Solatario er Greg en del av den siste gamle familien som fremdeles bodde i Halawa -dalen, et historisk stykke land på Molokai, hvor hawaiianere bosatte seg så tidlig som 650 e.Kr. C.

“Det er en hawaiisk setning, nana i ke kumu, som betyr” se på kilden “eller” se på læreren “,” sa han.

“Tanken er at dine forfedre er dine guider. Når du vet hvor du kommer fra, kan du kjenne deg selv bedre. Og å kjenne deg selv, kjenne historien din, er en av de beste måtene å ha det bra. “

READ  Saria Sato Bajracharya '20 kalt Erasmus Mundus Scholar

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *