Hvordan pensjoneres i Norge: Utgifter, visum og mer

Bergen, Norge

Noen drømmer om å tilbringe fritiden på strendene, mens andre gleder seg over den spektakulære utsikten over rare landsbyer, vinterleker, snødekte landskap eller glassmyk fjorder som ligger mellom stigende fjelltopper. Hvis sistnevnte er din stil, kan det være lurt å vurdere å pensjonere seg i Norge. I så fall dekker denne artikkelen alt du trenger å vite, fra levekostnader til helsevesen, innvandring og visumlover.

Levekostnader og bolig

I følge Nambo er levekostnadene i Norge i gjennomsnitt 40% høyere enn i USA, selv om leie- og leieprisene er 15% lavere enn i USA, hvis du planlegger å leve utelukkende fra pensjonen din, kan det være utfordrende å gjøre det i Norge.

Å kjøpe et hjem i Norge er mye dyrere enn i USA. Gjennomsnittsprisen per kvadratmeter for å kjøpe en bolig i USA i sentrum er omtrent 2292, men den gjennomsnittlige kostnaden for å kjøpe et sentrum i Norge er 610 dollar per kvadratmeter. Så dollar vil gå enda høyere hvis du velger å leie i Norge enn du kjøper.

Pensjon i Norge – Visa

I motsetning til noen europeiske land har ikke Norge pensjonstillatelse eller pensjonsvisum. Derfor, for å bo i Norge uten arbeidstillatelse, må en person ha permanent opphold og nok penger til å opprettholde seg selv.

Norge tilbyr norsk statsborgerskap og permanent oppholdsvisum, men ikke pensjonsvisum. For å oppnå permanent opphold, må en person oppfylle en rekke betingelser, minimumsinntekten er 191 422 kroner eller omtrent 3 21 300. Søkere må også lære seg norsk språk og bestå relaterte tester. Ikke glem å sjekke nettstedet til Den Kongelige Norske Ambassade for å lære mer om å søke om permanent opphold.

READ  Angel i Celine Dion og Vanessa Paradises album: "Som allerede nevnt, dette er ikke umulig ..."

Fritid i Norge – Helse

En norsk fjord

Helsevesenet i Norge er gratis for fastboende og borgere. For å få et helsekort bestiller innbyggere og borgere det online. De må vise bevis på statsborgerskap eller permanent opphold ved å oppgi et norsk ID-nummer for å bestille et kort.

Hver innbygger eller borger betaler skatt for å dekke helseutgifter gjennom folketrygdplanen. Hver voksen må gjøre et unntak før han kvalifiserer for fritakskort, men kostnaden per person er $ 60 860.

Alle nordmenn og norske innbyggere har tilgang til kvalitetsomsorg uavhengig av sosial eller økonomisk status. Primær, forebyggende og pleiehjelp er organisert lokalt, og lokale myndigheter organiserer tiltak og kampanjer for å forbedre sunn livsstil.

Pensjon i Norge – skatt

Alle vet at skatten er høy i Norge. Imidlertid bidrar skatten folk betaler til nasjonal helse, infrastruktur og mer. Mens norske innbyggere betaler skatt av inntekt globalt, betaler pensjonister som bor i Norge bare skatt på inntekt opptjent i Norge. Så hvis du tjener inntekt i Norge, er inntektsskatten 22%, og det er en progressiv skattekonsoll for folk som tjener mer enn 4 19 416 per år. Maksimal inntektsskatt en person kan betale i Norge er 38,2%.

Fritid i Norge – Sikkerhet

Norge er et av de tryggeste landene i verden. Det har vært trygt de siste årene. For øvrig er det like trygt som Sveits. Landet sammenlignes gunstig med USA, som i en undersøkelse fant at den totale kriminalitetsraten er 36 ganger høyere enn i Norge. Det er enda tryggere sammenlignet med sine skandinaviske naboer: Siden 2002 har drapstallet blitt anslått til det halve av Sverige. Slike forbrytelser er for det meste i Oslo hovedstad, og flertallet av disse forbrytelsene er eiendomsforbrytelser som tyveri.

READ  WWE kunngjør det, Triple H er tilbake!

Imidlertid er eiendomsforbrytelser også uvanlige, noe som til dels kan skyldes bruken av mange mennesker som lar syklene stå uåpnet.

Takeaway

Kystlandsby nordøst i Norge
Kystlandsby nordøst i Norge

Norge er et vakkert land med små byer og vakre landskap. Selv om det er utfordrende å oppnå permanent bostedsstatus der, gjør det høye nivået av helse og utrolig aktivitetsnivå det verdt. Hvis du vil lage en internasjonal pensjonsplan, må du snakke med din økonomiske rådgiver. De kan hjelpe deg med å planlegge riktig og få kontakt med enkeltpersoner for å lette din internasjonale overgang.

Tips for pensjonering

  • Når du utforsker potensielle steder å pensjonere deg, bør du vurdere å snakke med en finansiell rådgiver som kan hjelpe deg med å sortere kostnadene ved forskjellige alternativer og hvilke alternativer du kan kjøpe. Å finne den rette økonomiske rådgiveren for dine behov trenger ikke å være vanskelig. SmartAssets gratisverktøy matcher økonomiske rådgivere i ditt område på fem minutter. Hvis du er villig til å matche lokale rådgivere for å hjelpe deg med å nå dine økonomiske mål, kom i gang nå.

  • En del av å sortere etter muligheten til å kjøpe pensjonister er å vite hva din månedlige trygdekontroll er. En trygdekalkulator vil gi deg et godt estimat.

Fotokreditt: © iStock.com / Eachat, © iStock.com / CHUNYIP WONG, © iStock.com / TKsara_winter

Innlegget How to Retire in Norway: Expenses, Visaas and more appeared first on SmartAsset Blog.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *