Hvordan sikre at ingen bruker Wi-Fi uten at du vet det

Å administrere Wi-Fi-nettverket er enklere og mer komplisert enn det ser ut.

Konfigurering av et Wi-Fi-nettverk er ikke akkurat vår prioritet. Generelt venter vi bare på at linjen skal gå. Når dette er tilfelle, tar vi ikke lenger hensyn til nettverket vårt. I hvert fall så lenge det fungerer. Det er her du nyter. Det hender faktisk at forbindelsen vår er treg, og til og med ustabil. Dette er spesielt tilfelle for familier og er helt normalt. Jo flere enheter som er koblet til nettverket, desto tregere blir nettverket.

Situasjonen er selvfølgelig akseptabel så lenge det gjelder husholdningsapparater i hjemmet ditt. Men hvis ikke? Faktisk kan det skje at uønskede gjester sitter på Wi-Fi-en din. Det kan være personen du ga tilgangslegitimasjonen til som er motvillig til å koble fra, men også en inntrenger som vil bli invitert selv. Uansett kan disse menneskene være et problem fordi de kan få tilgang til enhetene dine.

Identifiser inntrengere

Så det første trinnet for å sikre nettverket ditt er å identifisere hvilke enheter som ikke hører hjemme. I dette er ruteren din beste allierte. Ganske enkelt fordi den viser alle enhetene som er koblet til nettverket. For å komme i gang er det nødvendig å få tilgang til kontrollpanelet til ruteren din. Operasjonen krever din IP-adresse. Den enkleste måten å få den tilbake på er å klikke på Wi-Fi-ikonet på datamaskinen og få tilgang til egenskapene.

Dette er gjort, du må bla i vinduet som åpnes til du finner verdien som vises på motsatt side av omtalen av «IPv4 DNS server». Når du har IP-adressen, kopier den til nettleseren din og trykk «Enter». Du bør nå ruterens påloggingsside. Koble til nettverks-ID-ene dine, så kommer du til dashbordet. Merk at grensesnittet kan variere avhengig av operatøren.

READ  Bak oppstyret til G7 har den britiske økonomiske kronen sklidd

Se etter en fane som sier Tilkoblede enheter eller noe lignende. Denne funksjonen lar deg overvåke alle tilkoblede enheter på nettverket ditt. Avhengig av ruterne kan du være heldig, og enhetene vil bli referert til med navn (Asus fra…). Hvis ikke, vil de bli oppført med MAC-adressen deres. Det har ingenting med Apple å gjøre, det er en fysisk identifikator som er lagret i et nettverkskort, og den er unik i verden. For å finne ut MAC-adressen til enheten din, kan du følge samme tilnærming som for IP-adressen, ID-en er rett under.

Bli kvitt søppelet

Du har to rengjøringsalternativer. Enten lister du opp alle MAC-adressene til enhetene i hjemmet ditt og går etter de som skiller seg ut. Dette bør du kunne gjøre fra kategorien Tilkoblede enheter. Eller du kan angi et nytt Wi-Fi-passord direkte, som vil koble alle enheter fra nettverket.

Konkret krever det handling fra ruterens grensesnitt. Finn en fane som ser ut som «Wireless» og velg «Wireless Switch» eller «WPA / WPA2». Alt du trenger å gjøre er å skrive inn ditt gamle passord og angi et nytt, og deretter lagre.

Forbedret sikkerhet

Men hvis uønskede gjester finner det nye passordet ditt, kan de fortsatt koble til nettverket ditt. Så hvis du er bøyd på piggtråd, kan du alltid bruke filtreringsfunksjonen, som bokstavelig talt skal kalles «MAC-adressefiltrering». Alternativet bruker maskinvarens MAC-adresse direkte, som navnet antyder, og har to bruksområder.

Først kan du bruke den til å blokkere inntrengere ved inngangen. Med andre ord, selv om de kjenner passordet, vil de ikke få tilgang til Wi-Fi. Da er det også mulig å nekte tilgang til alle enheter som ikke tidligere var autorisert. Prosessen er litt kjedelig, derfor må du hente MAC-adressene til alle enhetene dine. Når du har det, trenger du bare å fylle det inn på filtersiden og ruteren vil gjøre resten.

READ  Tre 15 år gamle jenter forsvant, jakker ble funnet i nærheten av en Carrefour-butikk, "telefonen hennes er slått av"

Til slutt, vit at det er mulig å gå lenger. Faktisk kan de mest motiverte menneskene også endre, eller til og med skjule, navnet på Wi-Fi-nettverket ditt. Navnet identifiseres også med akronymet SSID. Igjen, du må gjøre dette fra ruterens kontrollpanel. Gå til «Trådløs»-fanen, deretter til «Trådløse innstillinger» og deaktiver SSID-kringkasting. Husk å notere navnet på oppstrømsnettverket ditt, da det vil være skjult selv for enhetene dine.

Uansett hvor mange barrierer du setter opp, er det ingen risiko involvert. Enhver ondsinnet person med de nødvendige ferdighetene kan få tilgang til nettverket ditt. Imidlertid legger disse forskjellige manøvrene til et ekstra lag med sikkerhet som kan, som en bonus, redusere båndbredden din.

_
Følg Geeko videre FBOg YouTube Og instagram Så du går ikke glipp av nyheter, tester og tips.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *