Hvordan starte en bedrift i Storbritannia som utlending

Storbritannia blir ofte sett på som et attraktivt sted å starte en bedrift, men det er utfordringer for utenlandske borgere. Her er vår guide om hvordan du starter en bedrift i Storbritannia som utlending.

Det er spesifikke visum tilgjengelig for utenlandske statsborgere som ønsker å starte en virksomhet i Storbritannia. Mens tidligere EU-borgere var fri til å bo og jobbe i Storbritannia uten visum, betyr Brexit at de nå er underlagt de samme reglene som ikke-EU-borgere.

Men det er ikke umulig for utenlandske statsborgere å etablere et selskap i landet – les om alternativene dine nedenfor.

Å starte en virksomhet i Storbritannia som utlending

Du kan starte med følgende trinn:

  1. Tenk på om du trenger britisk visum. EU-borgere som bodde i Storbritannia før 1. januar 2021 kan søke om EUs ordning for bosettingImidlertid vil de fleste utenlandske statsborgere måtte søke om arbeidsvisum før de kan opprette et selskap. Du kan lese mer informasjon om visum nedenfor.
  2. Søk om riktig visum om nødvendig. Hvis du trenger visum, må du søke tidlig. Gründervisum inkluderer oppstartsvisum og innovatørvisum.

  3. Tenk på den juridiske strukturen til virksomheten din. Når du lovlig har lov til å starte en virksomhet i Storbritannia som utlending, kan du faktisk starte. Hvis du allerede vet hva virksomheten din vil gjøre, er ditt første skritt å bestemme seg for den juridiske strukturen. Les mer om valg av juridisk struktur for virksomheten din.

Hva om EU-borgere vil starte en virksomhet i Storbritannia?

Brexit-overgangsperioden avsluttet 31. desember 2020, så de nye reglene begynte 1. januar 2021.

Dette betyr at folk fra EU, Sveits, Norge, Island eller Liechtenstein som nå vil starte en bedrift her, må søke om visum, akkurat som ikke-EU-borgere.

Unntaket er hvis du eller et nært familiemedlem begynte å bo i Storbritannia før 1. januar 2021. I så fall kan du kanskje søke om EUs ordning for bosetting. Dette er gratis, men søknadsfristen er 30. juni 2021.

Hva er investor-, forretningsutvikling og talentvisum?

Utenlandske statsborgere kan ikke søke om Tier 1 (Entreprenør) visum lenger, siden det er erstattet av Innovator og Start-up visa.

Du vil vanligvis motta en avgjørelse om visumet ditt innen tre uker, hvis du søker fra utenfor Storbritannia.

Innovatørvisum

Dette visumet er for de som ønsker å starte en innovativ virksomhet i Storbritannia. Virksomheten må være annerledes enn noe annet på markedet, og et godkjent organ må støtte ideen din.

Kvalifikasjonskriteriene er strenge. Du må ha tilgang til minst £ 50 000 fra fond og bevis på kilden til finansieringen.

Du bør også ha nok personlige besparelser for å forsørge deg selv. Du blir bedt om å bevise at du har minst 1270 £ på bankkontoen din i 28 påfølgende dager før du søker, utvider eller bytter til dette visumet.

Du må også kunne snakke, lese og skrive engelsk til nivå B2 på den felles europeiske referanserammen for språk (CEFR).

Det er en heftig avgift for å søke om visum også – det er £ 1 021 (£ 1 277 hvis du utvider eller bytter), selv om dette reduseres med £ 55 for utenlandske statsborgere i noen land (inkludert Frankrike). Tyskland og Spania).

Du kan bo i Storbritannia i tre år med et Innovator-visum, og det er ingen grense for antall utvidelser.

Les mer om innovatørvisum på gov.uk.

Startvisum

Dette visumet ligner på innovatørvisumet ved at du trenger en innovativ forretningside som er ulik noe annet på markedet.

Det er ingen krav til investeringsfinansiering, men du må bevise at du har minst 1270 £ på bankkontoen din i 28 påfølgende dager før du søker om (eller bytter til) dette visumet.

I tillegg må du være akkreditert av et akkreditert organ enten en britisk høyere utdanningsinstitusjon eller en forretningsorganisasjon som støtter britiske entreprenører.

Du kan bare bli i to år og kan ikke forlenge visumet, selv om du kanskje kan bytte til innovatørvisumet.

De engelskspråklige kravene er de samme som innovatørvisumet (nivå B2 i Common European Framework of Reference for Languages ​​(CEFR) skala).

Avgiften er mye lavere enn innovatørvisumet, til £ 363 for en søknad eller £ 493 for en bytte, og det er den samme rabatten på £ 55 for kvalifiserte land også.

Les mer om oppstartsvisum på gov.uk.

Globalt talentvisum

Du kan søke om et Global Talent-visum hvis du er leder eller potensiell leder i:

  • Faglig eller forskning

  • Kunst og kultur

  • Digital teknologi

Søknaden din må godkjennes av en relevant myndighet som har erfaring innen ditt felt. Mens innenriksdepartementet behandler denne saken på dine vegne, avhenger bruksmåten av din bransje.

Folk som har et Global Talent-visum kan være selvstendig næringsdrivende eller konserndirektører og kan bo og jobbe i Storbritannia i opptil fem år av gangen.

Les mer om Global Talent visum på gov.uk.

Kategori 1 visum (entreprenør)

Dette er ikke lenger tilgjengelig, selv om de som for øyeblikket er i Storbritannia med dette visumet, kan søke om å forlenge visumet.

Du må være kvalifisert og oppfylle visse kriterier. Må være:

  • Har investert minst £ 200 000 i et britisk selskap (unntatt kommersielt eiendom eller forvalterlån), eller £ 50 000 hvis din første forespørsel stod på å ha midler fra en godkjent finansieringskilde

  • Bli registrert som leder eller selvstendig næringsdrivende senest seks måneder etter at du fikk tillatelse til å bli i Storbritannia på det opprinnelige visumet

  • Bevis for at du var selvstendig næringsdrivende, medlem av et partnerskap eller jobbet som direktør i et kommersielt selskap tre måneder før du søkte

  • De har skapt minst to heltidsjobber og har holdt i minst 12 måneder

Les mer om Tier 1 (Entrepreneur) visa på gov.uk.

Utenlandske borgere kan da starte en virksomhet

Når du vet at du lovlig har lov til å bo og jobbe i Storbritannia, kan du starte en bedrift som utlending.

Vi har mange guider i vårt kunnskapssenter som kan hjelpe deg. Hvorfor leser du ikke:

Husk at det er omfattende regler om å bo og jobbe i Storbritannia som utlending.

Innvandringslover håndheves strengt, så sørg for å holde deg oppdatert. Du bør få profesjonell juridisk og økonomisk rådgivning hvis du ikke er sikker på noe.

Vil du starte en bedrift i Storbritannia som utenlandsk statsborger? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

READ  Verne Global og Endor Forge samarbeider om å levere helhetlige løsninger for bærekraftige datasentre

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *