Hvorfor Ambanis, Tatas og Mahindras må samarbeide for Indias nye hydrogenmisjon

I sin tale om budsjett 2021 kunngjorde finansminister Nirmala Sitharaman National Hydrogen Mission som vil kapitalisere på et av de mest utbredte elementene på jorden. Den grønne energikilden kan også forene bigwigs som Ambani, Tata og Mahindra og noen av Indias største selskaper, inkludert Reliance Industries og Indian Oil Corporation.

Chaitanya Giri, stipendiat for rom- og havstudier ved den Mumbai-baserte tenketanken Gateway House, sier i sin artikkel om metanøkonomi at behovet for øyeblikket er en koalisjon av interessenter, omtrent som Hydrogen Council eller Coalition. . «Bedrifter som Indian Oil, Tata, Mahindra, Eicher, la dem være en del av koalisjonen. Da kan spesialkjemiske selskaper som Reliance også være en del av det,» sa han til Business Insider.

Giri sa at ingen enkelt selskaper eller bransjer kan oppnå dette alene. Det vil trenge bilindustrien, drivstoffbedrifter, spesialkjemikalier og avanserte materialbedrifter for å slå seg sammen. Drivstoff alene kan ikke gjøre hydrogen til en levedyktig løsning, det vil også kreve biler å behandle, bensinstasjoner og teknologi for å sikre at det forblir trygt ettersom hydrogen er et eksplosivt element.

Land, inkludert Tyskland, bruker allerede en koalisjon som har som mål å installere 400 hydrogenfyllestasjoner innen 2023.

India kan be om hjelp fra Norge, Sverige eller New Zealand til å lage en modell av systemet, men prosjekter bør skaleres opp for å oppfylle indiske krav. Opprinnelig kunne de nasjonale modellene også brukes i byer, sa han.

Det er for tiden to måter å samle hydrogen på. Elektrolyse av vann er en måte, men vann er en knapp ressurs. Den andre måten er å dele naturgass i to deler hydrogen og en del karbon. Karbonet, når det var størknet, kunne brukes til å lage materialer for sektorer som rom, romfart, bilindustri, skipsbygging og elektronikk.

READ  Michel ber BIPT analysere den "potensielle faren" ved iPhone 12

Les også: 2021 budsjettvinnere: fem handlinger som økte opp til 64% siden 1. februar

Les også: Budsjett 2021: en balansert kombinasjon av fiskal korreksjon og klare vekstmål

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *