Hvorfor er edderkopper så store i år?

Du har sikkert lagt merke til: edderkopper er tilbake som de er hver ende av sommeren, men i år er de spesielt store. Hvis vi ikke kan snakke om et uvanlig fenomen for ekspertråd, kan sommertemperaturer ha spilt en rolle.

For Jean Leclerc, leder av Hexapoda Museum – Insectarium og Frédéric Francis, professor i Agro-Bio-Tech ved Gembloux, er dette fenomenet helt naturlig: «Mellom august og september vises edderkopper spesielt i hager, da de er i hekkesesongen. Sammenlignet med størrelsen er den proporsjonal med mengden mat som oppnås i livssyklusen. Med andre ord, hvis de kan spise mer, vil de vokse optimalt og bli større.«

Men selv om edderkoppene er virkelig store i år, er ikke fenomenet uvanlig, sier Frédéric Francis og hans kollega Rudi Kaparos Megito, professor i entomologi ved Gembloux Agro-Bio-Tech. «Om sommeren, med gode temperaturer og få insekter, hadde edderkoppene mer mat«, bekrefter sistnevnte.

I det minste i nåværende proporsjoner har dette fenomenet ingen spesiell innvirkning på biologisk mangfold. På den andre siden, «Hvis individer når voksen alder med stor størrelse og fysiologi, er reproduksjonsforholdene optimale og påfølgende generasjoner kan forventes å være store.«, avslutter Frederick Francis.

READ  OnePlus 11 5G smarttelefon gjennomgang

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *