Hvorfor er Norge bekymret for sin gassinfrastruktur?

Nicholas Donav

Norge kunngjør at de styrker overvåkingen av sin gassinfrastruktur i Østersjøen etter at flere lekkasjer, for det meste tilsiktet, ble oppdaget ved gassrørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2. Landet, en stor gassleverandør til Europa, frykter at det også vil bli rammet av sabotasjen.

Hvem skylder på Nord Stream 1 og Nord Stream 2? Det er to gassrørledninger som går under Østersjøen Den ble rammet av minst fire lekkasjer. En betydelig person som bare kan være destruktiv. Mens Russland og USA skylder på hverandre, bekymrer Norge, regionens andre olje- og gassgigant, seg for sine anlegg.

Overfor denne situasjonen kunngjør landet at det vil styrke overvåkingen av sine rørledninger av flere grunner. Ifølge en høytstående norsk tjenestemann kan landets gassforsyninger være det største og viktigste målet for sabotasje over hele Europa.

Infrastrukturer spionerte på

For tiden har Norge dusinvis av olje- eller gassutvinningsplattformer og hundrevis av kilometer med olje- og gassrørledninger eksponert i åpent hav. En av dem drar til Dunkirk for å forsyne Frankrike direkte, over 800 km. En annen grunn til bekymring for Norge siden begynnelsen av måneden er at droner av varierende størrelse fortsetter å overvåke offshoreinstallasjoner. Flere politiundersøkelser er allerede i gang for å fastslå opprinnelsen til maskinene og nasjonaliteten til pilotene.

Russland var mistenksom

Norges statsminister Jonas Gerstor har varslet at militæret vil starte aktiv overvåking av hva som skjer til sjøs, i luften, på land, under vann og på internett. I trådkorset til denne bekymringen, implisitt nevnt som den eneste potensielle trusselen, Russland og dets ubåter er i stand til å nå gassrørledninger i regionenOfte lagt i Østersjøens store dyp.

READ  Airways fullfører International Norway Simulation Project

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *