Hvorfor et gasspristak kan overskygge forhandlingene med Norge

Baptist Morin
endret til

07.50, 27. desember 2022

Hva om det EU-stemte gasspristaket skader sistnevnte? Europas ledende gassleverandør, Norge, ønsket ikke pristaket velkommen. Hvis sistnevnte bestemmer seg for å prøve å hjelpe naboene i 2022, kan Oslo velge å trekke seg tilbake i 2023.

27 medlemsland i Den europeiske union Gasspristaket ble vedtatt mandag. Mekanismen er kompleks og brukes kun hvis det er en økning i markedsprisen, men det kan forvirre oss med Norge. gull, Dette landet har blitt vår første leverandør Den leverer nå en tredjedel av Frankrikes gass og halvparten av Tysklands gass.

Å si at det er en uunnværlig partner er en underdrivelse. Norge har allerede gått med på å øke gasseksporten til Europa med 8 til 10 % de siste månedene, noe som har ført til et fall i oljeproduksjonen. – Det er ikke sikkert nordmennene fortsetter innsatsen neste år, advarer energiekspert professor Thierry Brothers of Sciences Po. «På det tidspunktet vil europeere ha mindre gass, så prisene vil stige igjen.»

Bindende politisk avtale for Oslo

Diskusjoner mellom Europa og Norge i dag fokuserer på ytterligere langsiktige forsyninger til forhandlede priser. Problemet er at den norske regjeringen besluttet å ikke utstede nye gassutvinningstillatelser for å sikre politisk enighet med den sosialistiske venstresiden.

Et annet problem er at Oslo setter et vilkår som er uforenlig med EUs miljøpolitikk: Europa erkjenner at gass er fremtidens energi.

READ  « Une défaite difficile à oublier » / Euro 2022 / Gr. A / Angleterre-Norvège (8-0) / 12 juli 2022 / SOFOOT.com

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *