Hvorfor Leila Kadur felte tårer under France 2s 13.00-presentasjon denne søndagen

Bildet er ganske ekstraordinært: å se en journalist bryte sammen i tårer som presenterer et TV-nyhetsprogram. Likevel er det det som skjedde på France 2s 13 Hours denne søndagen. En skjelven stemme begynte å forklare: «Det er nyheter vi aldri ønsket å kunngjøre.» Den handler om bortgangen til en personlighet som symboliserte den lille skjermen i Frankrike. «Vi fikk vite om forsvinningen til den store TV-mannen Pascal Joseph. Tidligere direktør for France 2 og France 3. En stor ekspert som hjalp til med å lansere mange slike programmer. Taratata, Froufrou», fortalte han på slutten av meldingen, og la til: «Han var 68 og vi tenker på familien hans, barna hans og hans kjære.»

Etter å ha studert journalistikk og statsvitenskap begynte Pascal Joseph sin karriere i Lille som kommunikasjonsmedarbeider og arrangør av kulturarrangementer på rådhuset. Herve Borges overtar TF1 når han tar over som leder av kanalen. Pascal Joseph var da programmeringsdirektør og generalsekretær for presidenten. I 1990 begynte han i avdøde La Cinq før han ble utnevnt til visedirektør for Anten 2 og FR3. France 2 og France 3 piloterte overgangen til disse kanalene.

I løpet av karrieren var han med på å lansere kulter som f.eks Daradada, FrouFrouMen Svarrett, Midnight Circle Eller Slipp maskene.

Delphine Ernot, sjef for France Television, kalte ham «the Lord of Television». I 2015 var han kandidat for offentlig tjeneste. Han måtte bøye seg etter to runder med avstemning.

Les mer> Audiovisuell verden sørger over den legendariske TV-personligheten Pascal Josephus som dør av «lynsykdom»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *