Hvorfor protesterer lagene mot Qatar i VM-kvalifiseringen 2022?

Her er hvorfor en håndfull lag arrangerte en protest mot Qatar under den internasjonale fordypningen, iført T-skjorter i et show av støtte og aktivisme.

Norge og Tyskland deltok i protester direkte knyttet til Qatars organisering av verdensmesterskapet i 2022 under deres internasjonale kvalifiseringskamper i mars 2021, og tok en stilling til støtte for menneskerettighetene.

Så hvorfor protesterer de mot Qatar, hvilke andre lag var involvert og hvordan har situasjonen vært? Mål Sjekk ut.

Hvorfor protesterer lagene i Qatar?

Lagene protesterer for å fordømme de påståtte menneskerettighetsbruddene som finner sted i landet på grunn av lokalet for verdensmesterskapet i 2022.

Det har vært flere rapporter om brudd på migranter i landet, med Vergen avslørte i februar at mer enn 6500 migrerende arbeidere fra India, Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka har dødd siden Qatar vant budet om å være vertskap for turneringen i 2010.

De fant det Den intense varmen til Qatars sommer og de intense arbeidsforholdene har sannsynligvis spilt en rolle i dødsfallene.

Selv om rapporten sier at dødsopptegnelser i et land ikke er klassifisert etter okkupasjon, sa Nick McGeehan, direktør for FairSquare Projects (en advokatgruppe som tar til orde for arbeidstakerrettigheter i Gulfen) at det er en sterk mulighet for at arbeidere som døde hadde jobbet om byggingen av verdensmesterskapet i 2022.

“En veldig betydelig andel av arbeidsinnvandrere som har dødd siden 2011 var bare i landet fordi Qatar vant retten til å være vertskap for verdensmesterskapet,” sa McGeehan.

Hvilke lag har organisert protester?

Norge, Nederland og Tyskland deltok i en protest over Qatars menneskerettighetsrekord i forkant av VM-kvalifiseringen i 2022 i mars.

Norge startet protesten mot kampen mot Gibraltar 24. mars, iført T-skjorter i oppvarmingen som stod: “Menneskerettigheter på og utenfor banen” før de møtte Gibraltar og Tyrkia i kvalifiseringen til verdensmesterskapet.

READ  Odegaard, Smith Rowe og Saka sammen? Hvordan Arsenal kunne stille opp med Real Madrids nye stjerne

Tyskland hadde på seg “Human Rights” -T-skjorter før de kolliderte med Island.

Norges-trener Staale Solbakken avslørte begrunnelsen bak lagets protester, og sa at målet var “å presse FIFA til å være enda mer direkte, enda fastere overfor de katariske myndighetene, for å stille strengere krav.”

Den nederlandske sjefen Frank de Boer sa lignende følelser og til og med tok opp spørsmålet om hans side ville ytterligere protestere mot menneskerettighetsbrudd ved å nekte å delta i 2022-turneringen.

“Mye oppmerksomhet nå er fokusert på om vi skal dra dit hvis vi kvalifiserer oss,” sa han etter kampen.

“Det er riktig å stille det spørsmålet. Alle vet at det som skjer der ikke er bra.

“Human Rights Watch og Amnesty International har sagt at hvis vi drar dit, kan vi bedre fremme saken.”

Hva sa FIFA?

En talsmann for FIFA sa i en uttalelse sammen med bevis: “Med de meget strenge helse- og sikkerhetstiltakene på plass … har ulykkesfrekvensen på FIFA verdenscup-byggeplasser vært lav sammenlignet med andre store byggeprosjekter rundt om i verden . “

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *